Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Θωρακίζεται αντιπλημμυρικά ο Πειραιάς

ΕΡΓΑ1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην περιοχή των Οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου» στην Παλαιά Κοκκινιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 9.300.000,00 € και λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα δεκαετιών. Η υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου Γ. Μώραλη, της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, εκπροσώπου του αναδόχου και του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ευστρ. Παγωτέλη.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ2Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν δει να κινδυνεύουν οι ζωές τους και να καταστρέφεται η περιουσία τους. Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και συνολικά όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής τους ενότητας. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αλλάζουμε τον Πειραιά, επενδύουμε στην ασφάλεια της πόλης και στην προστασία της ζωής των συμπολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή για τον Πειραιά, καθώς η υλοποίηση αυτού του έργου θα λύσει τα  προβλήματα που προκαλούνται στο σημείο αυτό από έντονες βροχοπτώσεις. Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον Γ. Πατούλη και την κ. Αντωνάκου για την άμεση ανταπόκριση και τις συντονισμένες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Η Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ως προτεραιότητά της «έργα ουσίας και όχι φωτογραφίας», έργα τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Το αντιπλημμυρικό έργο

Η περιοχή  εκτέλεσης του έργου (Παλαιά Κοκκινιά και Καραβάς) βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας – Ρέντη. Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή συνεπεία ραγδαίων βροχοπτώσεων, κατά τη  διάρκεια των οποίων οι δρόμοι  μετατρέπονται σε χείμαρρους που παρασύρουν αυτοκίνητα και κατακλύζουν σημαντικές εκτάσεις. Ιδιαίτερα καταστροφικές ήταν οι επιπτώσεις  του πλημμυρικού φαινομένου της 24ης  Οκτωβρίου  2014 στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στην Παλιά Κοκκινιά, που κατέδειξαν ότι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων αποτελεί επιτακτική ανάγκη (επισυνάπτεται σχετική φωτογραφία).

Το υπό κατασκευή δίκτυο προβλέπεται για την αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 80 εκταρίων, που εκτείνεται βόρεια της λεωφόρου Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη – Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λεωφόρου Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή εσωτερικού δικτύου αγωγών ομβρίων αστικής περιοχής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων συνεπεία ραγδαίων βροχοπτώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι μετατρέπονται σε χείμαρρους που παρασύρουν αυτοκίνητα και κατακλύζουν σημαντικές εκτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *