Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Θωρακίζονται τα Νοσοκομεία 10 αναπνευστήρες στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΕ΅ΣΜε γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια Νοσοκομείων της Αττικής με μηχανολογικό εξοπλισμό, συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Ήδη ολοκληρώθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η εγκατάσταση 10 αναπνευστήρων (τύπου Β).

Μέχρι τα Χριστούγεννα και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε σήμερα ο Γ. Πατούλης από τους εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού, αναμένεται να παραδοθούν επιπλέον αναπνευστήρες καθώς και κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Ειδικότερα θα παραδοθούν άλλοι 8 αναπνευστήρες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αττικό, 50 κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ (Τζάνειο, Ασκληπιείο, Θριάσιο, Αττικόν) και 18 κρεβάτια στις ΜΕΘ Εμφραγμάτων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Πατούλης, με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιρειών την όσο το δυνατόν ταχύτερη παράδοση του σχετικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Αττικής, επισημαίνοντας πως σε αυτή την πολύ κρίσιμη υγειονομική συγκυρία, οφείλουμε όλοι να υπερβάλλουμε εαυτόν, ανταποκρινόμενοι με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αυξανόμενες ανάγκες που έχουν προκύψει, ενισχύοντας το σύστημα υγείας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των 10 αναπνευστήρων στον Ευαγγελισμό ο Περιφερειάρχης επισήμανε:

«Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σημασία της θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τη χώρα, συνδράμει έμπρακτα στη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής. Βρήκαμε άμεσα λύσεις και διεξόδους, και διαθέτουμε σε νοσοκομεία της Αττικής έναν αρχικό αλλά πολύ κρίσιμο εξοπλισμό για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας. Σε αυτή την εθνική μάχη είμαστε όλοι μαζί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *