Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.«Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων» Στον Δήμο Περάματος

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ3Ως ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα που θα έχουν γίνει στον Δήμο Περάματος χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης το συγκεκριμένο έργο το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συνεργασία που έχει με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου είναι στο υψηλότερο επίπεδο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο Γ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο, επισήμανε ότι το έργο αυτό αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στον δήμο και στους κατοίκους της περιοχής του Περάματος.

Ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά υπέγραψε μαζί με τον κ. Λαγουδάκη την Προγραμματική Σύμβαση σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει η «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων». Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.092.000,00 €. Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ε. Παγωτέλης, εκπρόσωπος του αναδόχου και υπηρεσιακά στελέχη Περιφέρειας και Δήμου.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Λαγουδάκης προχώρησαν σε δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής  Γ. Πατούλης

«Η Περιφέρεια Αττικής, έχει βάλει σε πρώτη προτεραιότητά της την ασφάλεια των πόλεων. Το Πέραμα αποτελεί μία περιοχή την οποία οφείλουμε ως Αττική να στηρίξουμε και το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή μας στους κατοίκους του. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων. Με έργα, και όχι με λόγια, αποδεικνύουμε ότι είμαστε στο πλευρό των κατοίκων και του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη στην προσπάθεια να γίνει μία πόλη σύγχρονη, ανθρώπινη, και ασφαλής».

 

Δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης

Σήμερα στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά έγινε η υπογραφή της σύμβασης ενός πολύ μεγάλου και σημαντικού έργου για το Πέραμα. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζει την πόλη τα τελευταία πενήντα χρόνια είναι η αντιπλημμυρική προστασία. Με το συγκεκριμένο έργο θεωρούμε ότι η πόλη θωρακίζεται αντιπλημμυρικά και θα πάψει να αντιμετωπίζει μετά από κάθε κακοκαιρία ή μεγάλη βροχόπτωση προβλήματα που αναστατώνουν τους κατοίκους της. Θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και τον Περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, μάλιστα θεωρώ ότι στα πλαίσια αυτά βρισκόμαστε ίσως στο υψηλότερο επίπεδο της καλής συνεργασίας που είχαμε μέχρι τώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *