Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Συγκοινωνιακά – αντιπλημμυρικά έργα Φαληρικού Όρμου Ολοκληρώθηκε η Α΄ Φάση

ΦΑΛΗΡΙΚΟ2Μετά την ολοκλήρωση των συγκοινωνιακών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων της Α’ Φάσης του έργου «ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ» ξεκινάει η παράδοσή τους προς χρήση. Έτοιμη η Περιφέρεια Αττικής και για τη Β’ Φάση για την οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, ενώ έχουν καταρτιστεί και οι σχετικές μελέτες. Η Περιφέρεια Αττικής αναμένει από το ΤΑΙΠΕΔ την ολοκλήρωση των μελετών, που αφορούν το πρώτο τμήμα της ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ώστε να ενσωματωθούν στο έργο που θα δημοπρατηθεί. Σε ό,τι αφορά στην Α’ Φάση ήδη έχουν περατωθεί  τα αντιπλημμυρικά έργα και από τώρα και στο εξής τα όμβρια από τις νότιες γειτονιές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας θα παροχετεύονται στη θάλασσα μέσω των νέων παραλιακών συλλεκτήρων και υγρών καναλιών.

Παράλληλα ολοκληρώνονται και τα συγκοινωνιακά έργα που εξασφαλίζουν την πρόσβαση στο χώρο ανάπλασης ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και νέα παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου, η είσοδος στο χώρο ανάπλασης από τη Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα κυκλοφορίας από Πειραιά προς Αθήνα/Γλυφάδα), καθώς και το δίκτυο τοπικών οδών μέσα στο χώρο ανάπλασης, που θα εξυπηρετεί επίσης την πρόσβαση στο ΙΠΣΝ, την ναυταθλητική μαρίνα Καλλιθέας, καθώς και τις υπόλοιπες πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη Β’ Φάση επισημαίνει: «Έχουμε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα μας την υλοποίηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, η υλοποίηση και της Β΄ Φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση, οι μελέτες είναι έτοιμες. Το μόνο που αναμένουμε είναι το ΤΑΙΠΕΔ να παραδώσει τις μελέτες για το πρώτο τμήμα της Ανάπλασης της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *