Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Συνάντηση Περιφερειάρχη με Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη. Για χρηματοδότησης έργων

ΡΕΝΤΗΣ 1Η πορεία υλοποίησης έργων τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής για τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και η προοπτική για τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττική Γ. Πατούλη με τον Δημάρχο Γ. Ιωακειμίδη.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά το καλό πλαίσιο συνεργασίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Νίκαιας και το οποίο ήδη έχει αποτυπωθεί με τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την περιοχή, όπως η Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων στην περιοχή μεταξύ των Λεωφόρων Γρηγορίου Λαμπράκη και Πέτρου Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000,00 ευρώ, με την πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον κο Πατούλη.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση εξετάστηκε και η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του γηπέδου Καραμπίνη, ένα έργο το οποίο αναμένεται να εκκινήσει άμεσα με προϋπολογισμό περί τα 500.000 ευρώ. Επίσης, διερευνήθηκε η δυνατότητα για ευρείες αναβαθμίσεις και αναπλάσεις υπαίθριων χώρων σε περιοχές της Νίκαιας και του Ρέντη.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με το Δήμαρχο Νίκαιας, τονίζοντας:

«Η οικοδόμηση μιας στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού είναι για εμάς μια στρατηγική επιδίωξη. Ένας στόχος που κερδίζουμε καθημερινά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την παραγωγή έργου σε κάθε δήμο, σε κάθε τοπική κοινωνία. Η εμπέδωση, ότι με προγραμματισμό και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία μπορούμε να πετύχουμε πολλά προς όφελος των πολιτών, είναι το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει την νέα εποχή της Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του ο κος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε τον κο Πατούλη για τη στήριξη που προσφέρει, επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα συνεργασίας, το οποίο, όπως είπε προσδοκά να αποτυπωθεί και στη δυνατότητα υλοποίησης και άλλων έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *