Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Σχολικές αίθουσες στα Κύθηρα

ΚΥΘΗΡΑ1Το «πράσινο φώς» για την προσθήκη νέων σύγχρονων αιθουσών δυναμικότητας 420 μαθητών στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κυθήρων με χρηματοδότηση ύψους 202 χιλιάδων ευρώ, άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης έγινε από τον Περιφερειάρχη στα γραφεία της «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤΥΠ ΑΕ), που είναι και ο δικαιούχος της Πράξης, παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του Προέδρου της ΚΤΥΠ κ. Τ. Κατσίπου, του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Στ. Βοϊδονικόλα, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση. Τον Δήμαρχο Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ασθένειας, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυθήρων Χ. Σούγιαννης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την επίτευξη ακόμη ενός ουσιαστικού βήματος για την υλοποίηση νέων σχολικών υποδομών αλλά και τον εκσυγχρονισμό πολλών από τις υφιστάμενες, υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας στην χρηματοδότηση αναγκαίων έργων, τα οποία προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

«Η άριστη συνεργασία μας με την ΚΤΥΠ και τους Δήμους της Αττικής μας αποδίδει για ακόμη μια φορά καρπούς. Με τη σημερινή μας απόφαση καλύπτεται το έλλειμμα αιθουσών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κυθήρων και δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Οι μαθητές των Κυθήρων, πολύ σύντομα, θα μπορούν να απολαμβάνουν την διαδικασία της μάθησης σε σύγχρονες και φιλόξενες αίθουσες με τις προδιαγραφές που αρμόζουν στις νέες βιοκλιματικές και ενεργειακές απαιτήσεις, όσο και στις ίδιες τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Συμβούλος της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.  Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

«Με την άριστη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τη διαρκή και στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη – τον οποίο ευχαριστώ θερμά, όπως και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, συνεχίζουμε την υλοποίηση του μεγαλόπνοου προγράμματος κατασκευής δεκάδων νέων σχολικών μονάδων σε όλη την Αττική».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Στ. Βοϊδονικόλας επισήμανε την ουσιαστική συμβολή του Περιφερειάρχη Αττική στην προώθηση των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικές υποδομές στην Αττική.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυθήρων κ. Χ. Σούγιαννης μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του Δημάρχου Κυθήρων κου Χαρχαλάκη προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, την Διοίκηση της ΚΤΥΠ και όλους τους συνεργάτες τους, για την υποστήριξή τους στο σημαντικό αυτό αίτημα του Δήμου, με το οποίο, όπως είπε, επιλύεται οριστικά το ζήτημα της σχολικής στέγης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Κύθηρα, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 20-30 ετών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *