Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΥπερψηφίστηκε το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού της διοίκησης της Περιφέρειας για το οικονομικό έτος 2021, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα.

«Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, ειδικών συνθηκών αλλά ρεαλιστικό, μέσα από τον οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε όχι μόνον τις μεγάλες ανάγκες των Δήμων της Περιφέρειας μας σε έργα αλλά και τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που δοκιμάζει ήδη τις αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών» ανέφερε ο κ. Πατούλης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Όπως υπογράμμισε «η φετινή εξίσωση είναι πολύ δύσκολη» καθώς ενώ τη χρονιά που διανύουμε ο προϋπολογισμός που διαχειρίστηκε η περιφερειακή αρχή έφτανε τα 490 εκ ευρώ, το 2021 το αντίστοιχο ποσό θα είναι στα 387 εκ. περίπου, γεγονός που, όπως ανέφερε οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους. Στη μείωση των αποθεματικών λόγω του σχεδίου αποπληρωμής υποχρεώσεων και στη μείωση των πόρων από το Κεντρικό Κράτος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που χαρακτήρισε λανθασμένη κι αντιαναπτυξιακή προσέγγιση. «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στο σχέδιο μας για εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων, η μείωση του ΠΔΕ ενώ διεκδικούμε και θα αποσπάσουμε το επόμενο διάστημα σημαντικούς πόρους τόσο από το νέο ΕΣΠΑ, όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, αξιοποιώντας παράλληλα και το εργαλείο των ΣΔΙΤ» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας  την τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πεππα για τη συστηματική δουλειά που έκανε και τόνισε πως η Διοίκηση προχώρησε σε απεντάξεις έργων που λίμναζαν για χρόνια και δεν είχε προχωρήσει ούτε κατ’ ελάχιστο η υλοποίηση τους.

Τις προτεραιότητες αλλά και βασικές παραμέτρους του προτεινόμενου σχεδίου προϋπολογισμού προσδιόρισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

«Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που σχεδιάστηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον» επισήμανε και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο είναι η υποστήριξη της Αττικής με έργα και υποδομές που συμβάλλουν στην καλύτερη θωράκιση αλλά και ανάπτυξη της, η αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας αλλά και παρεμβάσεις για την καλύτερη προστασία των πολιτών. «Έχουμε εντάξει 66 κρίσιμα έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, με σημαντικές αναπλάσεις αλλά και με την αναβάθμιση κτιριακών υποδομών», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *