Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.Αγορά ενός Σκάφους με Υγειονομικό Εξοπλισμό για τη διακομιδή  ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού

ΣΚΑΦΟΣΜε χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, με πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους 500.000 ευρώ,  το Λιμενικό Σώμα προμηθεύεται περιπολικό σκάφος με υγειονομικό εξοπλισμό, για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού

 

Tην ερχόμενη Πέμπτη παραδίδεται το σκάφος στο Υπ. Ναυτιλίας- Επίσκεψη  του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Ναυπηγείο της κατασκευαστικής εταιρείας στη Θήβα

 

Γ. Πατούλης: « Αξιοποιώντας τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής διασφαλίζουμε τη διακομιδή ασθενών που κατοικούν στα νησιά του Αργοσαρωνικού, σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη»

 

Στο πλαίσιο μίας σειράς πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 όσο και για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια χρηματοδότησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 το Λιμενικό Σώμα, για την αγορά ενός περιπολικού σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό για την άμεση και ασφαλή διακομιδή ασθενών, από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ειδικότερα, η Πράξη με τίτλο «Προμήθεια Ενός Σκάφους Κατάλληλα Διαμορφωμένου με Υγειονομικό Εξοπλισμό», εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020 και είναι προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ και έχει δικαιούχο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με αφορμή την παράδοση του Λιμενικού Σκάφους την ερχόμενη Πέμπτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε χθες, το ναυπηγείο της κατασκευαστικής εταιρείας «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» στη Θήβα. Μαζί του κατά την επίσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ε. Κυριαζόπουλος και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει το σκάφος, το οποίο θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή της Αίγινας και να ενημερωθεί πλήρως για τις υπηρεσίες που θα μπορεί να παρέχει.

Το εν λόγω περιπολικό σκάφος είναι το δεύτερο εκ των πέντε που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Τα υπόλοιπα σκάφη χρηματοδοτούνται μέσω του Εθνικού ΠΔΕ και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το σκάφος είναι κατάλληλα διαμορφωμένο με υγειονομικό εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κάλυψη των αναγκών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της Περιφέρειας Αττικής.

Η προμήθεια του νέου σκάφους είναι απαραίτητη για την κάλυψη των άμεσων αναγκών διακομιδής ασθενών με κατάλληλα πλωτά μέσα σε μονάδες υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη.

Το σκάφος θα διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ το μήκος του θα ξεπερνά τα 11 μέτρα και το πλάτος τα 3,4 μέτρα.

Έχει ναυπηγηθεί στην Ελλάδα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, έτσι ώστε να καλύπτουν εκτός από τις επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και την μεταφορά έκτακτων περιστατικών (διακομιδή) βαρέων πασχόντων ασθενών του Ε.Κ.Α.Β. Επιπρόσθετα στις υποχρεώσεις του αναδόχου εμπίπτει η παροχή εκπαίδευσης στο πλήρωμα έκαστου σκάφους καθώς και η εγγυημένη λειτουργία αυτού και του εξοπλισμού του για  έξι (06) έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας. .

Με αφορμή την επίσκεψή του στο ναυπηγείο της Θήβας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Με συγκεκριμένες δράσεις συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προάσπιση της υγείας των πολιτών ειδικά όσων δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε δομές υγείας. Προς την κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο σειράς σχετικών πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει με αφορμή και την πανδημία, εξασφαλίσαμε, αξιοποιώντας πόρους του ΠΕΠ Αττικής, την προμήθεια του Λιμενικού με ένα νέο σκάφος με κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό για τη διακομιδή ασθενών των νησιών του Αργοσαρωνικού που έχουν ανάγκη, σε μονάδες υγείας άμεσα και με ασφάλεια, προκειμένου να λάβουν την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη. Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε ανάλογες πρωτοβουλίες». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *