Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολλά κρούσματα Κορωνοϊού στον Πειραιά

ανταρσύα λιμάνιΠάνω από 70 κρούσματα ασθενείς και εργαζόμενοι εντοπίστηκαν στην Κλινική Ζηλάκου. Ένας εργαζόμενος στο Σκλαβενίτη στον Πειραιά νεκρός από κορωνοϊό. Κρούσματα και νεκρός υπάλληλος στα δικαστήρια του Πειραιά.

Όπως καταγγέλλουν τα Σωματεία των εργαζόμενων στις Ιδιωτικές Κλινικές, την Ιδιωτική Υγεία και τα Εμπορικά Καταστήματα, πάγια τακτική της εργοδοσίας είναι η απόκρυψη και συγκάλυψη των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού. Παράλληλα καταγγέλλουν ως εντελώς ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας και ελλιπή τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί, ειδικευόμενοι και προσωπικό η κατάσταση στο Τζάνειο και στο Κρατικό είναι τραγική. Εδώ και καιρό έχουν κάνει έκκληση βοήθειας στο Υπουργείο Υγείας. Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να βοηθήσει στην διαχείριση της πανδημίας, αντί να επιβάλλει με συνεχείς ελέγχους αυστηρά μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους, τους αφήνει να μετατραπούν σε υγειονομικές παγίδες. Οι χώροι εργασίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα γηροκομεία και οι ιδιωτικές μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Απαιτούμε σοβαρά μέτρα για την υγεία, όχι μόνο απαγορεύσεις και καραντίνες

Επίταξη τώρα των Ιδιωτικών Κλινικών

Εμβόλια και προληπτικά τεστ για όλον τον λαό

Ενίσχυση του ΕΣΥ – Προσλήψεις Προσωπικού – Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

Ενίσχυση και αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *