Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ

Πάντα ερωτευμένη η Λουϊζίδου

λοϊζίδουΗ Ρένια Λουϊζίδου είναι παντρεμένη και ερωτευμένη, εδώ και πολλά χρόνια, με τον Θάνο Κωνσταντάκη, ενώ έχουν αποκτήσει έναν γιο.

«Στον Θάνο αγαπώ τη χαλαρότητα του, την απόλυτη αίσθηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης που έχει σε εμένα, που φτάνει στο σημείο να με υποστηρίζει ακόμη και όταν παραλογίζομαι και το ότι με αγαπάει γι αυτό που είμαι.

Εκεί που διαφέρουμε είναι σίγουρα στο θέμα της οργάνωσης και της τάξης. Όταν, για παράδειγμα, έχουμε δώσει ραντεβού στις 9.00, ο Θάνος μπορεί στις 9 παρά 20 να με ρωτήσει: “Πού είπαμε ότι πρέπει να πάμε;” και να θυμηθεί εκείνη την ώρα να μπει στο μπάνιο.

 

 

Σε απελπισία οι καλλιτέχνες

δημητρίουΟ Τόνι Δημητρίου από την πλευρά του δήλωσε για το θέμα: «Είναι τραγικό που ο χώρος μας βάλλεται συνεχώς. Είμαστε σε απελπισία. Καλλιτέχνης είναι και ο μπουζουξής, καλλιτέχνης είναι κι ο ηθοποιός, καλλιτέχνης είναι οποιοσδήποτε ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες. Στο θέατρο για να έρθει ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί λεωφορείο.

Στο λεωφορείο μπορεί να μπει, στο θέατρο δεν μπορεί που η πληρότητα θα ήταν στο 50% και θα υπήρχε και απόσταση; Ο κόσμος συνωστίζεται και αλλού. Μπορώ να καταλάβω τον πανικό της κυβέρνησης αλλά δεν έχω κάτι να αντιπροτείνω, δεν είναι η δουλειά μου».

 

 

Ο Πολιτισμός είναι Παιδεία

μάλφαΤα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό έχουν φέρει αρκετές αντιδράσεις.

Η Μπέσυ Μάλφα, μιλώντας σε συνέντευξη σημείωσε πως δεν γίνεται να υπάρχουμε χωρίς τον πολιτισμό.

«Δεν είμαστε σάκοι dna που απλά καταναλώνουμε και αφοδεύουμε. Είμαστε και πνευματικά όντα που σκεφτόμαστε άρα υπάρχουμε. Και για να σκεφτόμαστε χρειαζόμαστε την παιδεία και τον πολιτισμό. Ο πολιτισμός είναι παιδεία χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να σκεφτούμε άρα να υπάρχουμε.»

 

 

Όχι στο τσάμπα οι καλλιτέχνες

θαλασσινόςΟ Παντελής Θαλασσινός καλεί τους συναδέλφους του, καλλιτέχνες, να ζητούν αμοιβή από τα κανάλια που εμφανίζονται.

«Παρακαλώ πολύ όλους τους καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται στην τηλεόραση, να απαιτούν αμοιβή. Είναι συναδελφικό να αξιώνεις αμοιβή.

Μία εμφάνιση στην τηλεόραση συμφωνώ, ότι είναι διαφήμιση, όμως όταν δεν υπάρχουν δουλειές και χώροι, να σε δει και να σ’ ακούσει κάποιος, είναι άχρηστη, είναι κοροϊδία και μια φούσκα»

 

Ο σπουδαίος Πωλ Μωριά

μωριάΟ Πωλ Μωριά ήταν Γάλλος διευθυντής ορχήστρας, ιδρυτής της «Γκραν Ορκέστρ ντε Πωλ Μωριά» (Le Grand Orchestre de Paul Mauriat = «Η Μεγάλη Ορχήστρα του Πωλ Μωριά»), που διέπρεψε στον τομέα της ελαφράς μουσικής. Γνωστή είναι η παραλλαγή του στο τραγούδι του Αντρέ Ποπ «L’Amour est bleu» («Η αγάπη είναι μπλε»), που έμεινε στο νο. 1 για 5 εβδομάδες στον αμερικανικό κατάλογο των σινγκλ το 1968 (1 εκατομμύριο πωλήσεις), όπως και η ενορχήστρωσή του στο τραγούδι «El Bimbo».

Συνολικά πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έκανε 28 περιοδείες στην Ιαπωνία (1969-1998). Τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix) της γαλλικής βιομηχανίας δίσκων, ένα τρόπαιο της MIDEM και, το 1997, κέρδισε την επίζηλη διάκριση του Commandeur des Arts et des Lettres από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού.

 

 

Είναι δύσκολο να είσαι μόνη

μασίνο“Όταν δεν έχεις δουλειά, ήταν πολύ δύσκολο για μένα, γιατί είναι πολλά χρόνια που είμαι μόνη, 11 χρόνια”.

Η Τζούλι Μασίνο αποκάλυψε ότι μετακόμισε σε πολύ μικρότερο σπίτι γιατί δεν άντεχε το ενοίκιο.

«Άλλαξα σπίτι, πήγα από τα 180 τ.μ. στα 37 τ.μ., δεν άντεξα το ενοίκιο. Όταν δεν έχεις δουλειά, ήταν πολύ δύσκολο για μένα, γιατί είναι πολλά χρόνια που είμαι μόνη, 11 χρόνια», εξομολογείται η Τζούλι Μασίνο.

 

 

Αξέχαστος ο Κώστας Τσάκωνας

τσάκωναςΚωμικός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην κωμωδία, τις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90. Χαρακτηριστικοί οι ρόλοι τους στην ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Μάθε παιδί μου γράμματα» (1981) και στις βιντεοταινίες «Κλασική περίπτωση βλάβης» (1987) και «Η μεγάλη απόφραξη» (1988).

«Εγώ έχω το χάρισμα ότι γεννήθηκα με την φάτσα και τη φωνή του Καραγκιόζη», συνήθιζε να λέει και να καυχιέται.

 

 

Δύο μέτρα και σταθμά στην χώρα μας

αλικάκηΗ γνωστή ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη μίλησε για την επόμενη μέρα στην Τέχνη, δηλαδή τα νέα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού που βάζουν εκ νέου «λουκέτο» στα θέατρα τουλάχιστον για τον τρέχοντα μήνα.

«Δεν είμαι ειδικός, δεν γνωρίζω τι πρέπει να συμβεί, δεν το παίζω έξυπνη. Απλώς λέω αυτό που αισθάνομαι. Στην ουσία εμείς από τον Μάρτιο είμαστε χωρίς δουλειά. Κάτι πρέπει να γίνει, δεν ξέρω τι» κατέληξε η Μυρτώ Αλικάκη…

 

 

Σε περιπέτεια η υγεία του Απόστολου Γκλέτσου

γκλέτσοςΣτο νοσοκομείο της Λαμίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Απόστολος Γκλέτσος με συμπτώματα υψηλού πυρετού και δύσπνοιας.

Ο ηθοποιός πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τον covid 19 και διαπιστώθηκε πως είχε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο ίδιος ο Απόστολος Γκλέτσος ζήτησε να μεταφερθεί στο σπίτι του παρά τους γιατρούς που επέμεναν να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή στον χώρο του νοσοκομείου.

 

 

Οκτώ χρόνια χωρίς την Χιούστον

χιούστονΗ μοναδική μαύρη καλλιτέχνιδα με 3 διαμαντένια albums στην δισκογραφία της… Η Whitney Houston μπορεί να μη μένει πια εδώ, όμως το ενδιαφέρον του κόσμου για εκείνη παραμένει ισχυρό.

Το “Whitney”, το δεύτερο studio album της καλλιτέχνιδας μόλις έγινε ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ, μπαίνοντας πλέον στην ίδια λίστα με τον δίσκο “Whitney Houston” και τον δίσκο “The Bodyguard (Soundtrack)” κάνοντας έτσι την Whitney την μοναδική μαύρη καλλιτέχνιδα με 3 διαμαντένια albums στην δισκογραφία της.

H Whitney Houston έχει χαρακτηριστεί από το Guinness World Records ως η γυναίκα καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα βραβεία και παραμένει ως μία από τις τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις έχοντας ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

 

Γιάννης Καλαμίτσης ο μέγας

καλαμίτσηςΡαδιοφωνικός παραγωγός, θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός και δημοσιογράφος. Η ραδιοφωνική του εκπομπή «Πρωινές Χειρηλασίες» άφησε εποχή.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939. Διατηρούσε από το 1990 έως το φθινόπωρο του 2013 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (6-8 π.μ.) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες», που είχε μεγάλη ακροαματικότητα. Έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ’ αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). Κάποια από αυτά έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

 

 

Με το ζόρι ζει ο Κοντογιαννίδης

κοντογιαννίδηςΞεσπάθωσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης ο οποίος μίλησες και αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση την οποία βρίσκονται αυτή τη περίοδο οι ηθοποιοί λέγοντας πως όλοι ακόμη και εκείνοι που είχαν κάνει τα κουμάντα τους, βρίσκονται πλέον στα όρια.

“Συνιστώ στους νέους ηθοποιούς να μη δουλεύουν τζάμπα. Είναι επάγγελμα. Έχει βγει μια βρώμα ότι είμαι ακριβοπληρωμένος. Δε θα ξεπουλήσουμε το ταλέντο μας ή τη ματαιοδοξία που ο χώρος παρέχει απλόχερα. Έχω μάθει για σειρές στην Κύπρο που εκτός από τους 2-3 πρωταγωνιστές οι υπόλοιποι πληρώνουν ακόμα και τα εισιτήρια για να πάνε στα γυρίσματα”.

 

 

Μακριά από το σανίδι ο Ζαλμάς

ζαλμάςΟ Σταύρος Ζαλμάς γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1958 στην Αθήνα όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο ρόλος που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του πατέρα Ιωάννη στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Άγγιγμα ψυχής».

Ο κόσμος με έχει αγαπήσει από τηλεοπτικές επιτυχίες. Είμαι τυχερός τα καλά χρόνια της τηλεόρασης ο κόσμος με αγκάλιασε. Αυτή την αγάπη μου την δείχνει ακόμα και σήμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος Σταύρος Ζαλμάς. Συνεχίζοντας είπε: Έχουν υπάρξει τηλεοπτικές προτάσεις αλλά δεν ήθελα για ένα διάστημα να ασχοληθώ.

Επειδή τα χρόνια της κρίσης, λόγω και της ανέχειας, συρρικνώθηκαν οι δουλειές, ήταν μοιραίο για κάποιο χρονικό διάστημα να μη θέλω να κάνω κάτι στην τηλεόραση»..

 

 

Τά έχασε η Μαρία Κίτσου

κίτσουΣοκαρισμένη από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και τα θέατρα εμφανίστηκε η Μαρία Κίτσου η οποία με δηλώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο πολιτισμός είναι το ψωμί του λαού και όχι το παντεσπάνι του. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν το περίμενα. Μας ήρθε ‘κεραυνός εν αιθρία’».

Παράλληλα, μίλησε για και την επιτυχημένη σειρά «Άγριες μέλισσες» η παραγωγή της οποίας συνεχίζεται δυναμικά. «Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι», τόνισε η Μαρία Κίτσου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *