Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην εποχή των μεταλλάξεων

μεταλλάξειςΤα μεταλλαγμένα τρόφιμα ως γνωστό δεν έχουν σπόρους, έτσι ο καλλιεργητής της μελιτζάνας της τσακώνικης πχ. που κάθε χρόνο έσπερνε το χωράφι του με σπόρους από μελιτζάνες της προηγούμενης χρονιάς, τώρα είναι υποχρεωμένος να τους αγοράσει από ξένες εταιρίες βεβαίως που εδρεύουν κυρίως στο Ισραήλ.

Αυτή είναι μία μόνο, αλλά πολύ σημαντική από τις συμβάσεις στην Φύση και στην Οικονομία, που παραβιάζει βεβαίως τους φυσικούς κανόνες νόμους προς χάριν των συμφερόντων των εταιριών με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών, την απώλεια της αυτονομίας, της ανεξαρτησίας και αυτάρκειας του αγρότη αλλά κυρίως την αλλοίωση του προϊόντος, εφ’ όσον δεν είναι πλέον εντελώς φυσικό, την εξαφάνιση της γεύσης και νοστιμιάς του.

Στον σπόρο, όπως γνωρίζουμε, βρίσκεται εν δυνάμει, όλος ο φυτικός και ζωϊκός κόσμος. Μόνο η Φύση μπορεί  να παράξει και μόνο η Φύση έχει δικαιώματα στην χρήση του.

Η ιδιοποίηση αυτού του φυτικού «μονοπωλίου» είναι κατάφωρη ύβρις με αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες συνέπειες. Ποιος αντέδρασε και πότε σε αυτό; Ποια παγκόσμια οργάνωση Υγείας; Ποιος Ιατρικός Σύλλογος; Ποια ΜΚΟ; Ποιος Υπουργός Περιβάλλοντος;

Αλλά η επίθεση στους Φυσικούς Νόμους επεκτείνεται και στους ηθικούς και λογικούς Νόμους. Τόσον οι Λόγοι όσον και οι Πράξεις των ανθρώπων, αρχής γενομένης βεβαίων από εκείνους που κατέχουν κάποια εξουσία από την πιο μεγάλη, ως την πιο μικρή, στερούνται του σπόρου εκείνου που θα καρποφορήσει στο Νου και την Ψυχή αυτών που τους ακούνε ή βλέπουν τις πράξεις τους. Άρα και αυτοί οι άνθρωποι, των οποίων ο λόγος και οι πράξεις δεν έχουν την δυναμική αυτής της απειροελάχιστης ποσότητας ήθους ή πνεύματος, εν είδει σπόρου, είναι σαφώς μεταλλαγμένοι.

Τελικά σχεδόν τα πάντα έχουν υποστεί την μετάλλαξη. Οι επιστήμονες των ανθρωπιστικών κλάδων δεν ξέρουν τι να πρωτομπαζώσουν. Καθημερινά στην ειδησεογραφία σκάνε σαν βόμβες όλο και χειρότερα περιστατικά. Αλλά τι άλλο να περιμένει κάποιος όταν οι βασικές αρχές, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει σωστή και αρμονική ζωή έχουν περιθωριοποιηθεί; Ποιος θυμάται τις αρετές της φρόνησης, της ανδρείας, της δικαιοσύνης; Έτσι έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα σε κάποιους να μας μεταχειρίζονται όπως τα μεταλλαγμένα προϊόντα: Ως αναλώσιμους.

Όμως ο Θεός έχει βάλει σε κάθε άνθρωπο τον σπόρο της Θεϊκής Δημιουργίας. Ας τον αναζητήσουμε.

Βαρβάρα Τσιάλτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *