Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου..Μαθήματα ελληνικής γλώσσας

Σχολείο Αλληλεγγύης ΚερατσινίουΤο Σχολείο Αλληλεγγύης Κερατσινίου είναι μια πρωτοβουλία εθελοντών για την στήριξη εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της ισότιμης συμμετοχής.

Με αφορμή την ανάγκη να στηριχθουν μεταναστες και προσφυγες μαθητές που ζουν στην Ελλάδα και φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, ανακοινώνουμε την έναρξη εγγράφων για τμήμα ελληνικής γλώσσας εφήβων.

Η έλλειψη οργανωμένης από την πολιτεία διαδικασίας για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην εκπαίδευση, περιθωριοποιεί τους μαθητές, που αναγκάζονται να μάθουν την ελληνική γλώσσα με πολλή προσωπική προσπάθεια για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Η πανδημία έκανε αυτή την ανισότητα πιο έντονη. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αυξημένης μετανάστευσης λόγω ασταθών πολιτικών συστημάτων, πολέμων, της ενεργειακής και της κλιματικής κρίσης κάνει έντονη την ανάγκη για αλληλεγγύη και συλλογική δράση.

Τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες στο 2ο λύκειο Κερατσινίου. Πληροφορίες: 6934520157 sxoleio.allhlegyhs.ker@gmail.com.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *