Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σωτήρια» για το Όρος Αιγάλεω, τα πυροφυλάκια του ΠΕΣΥΔΑΠ

ΠΕΣΥΔΑΠΔεν πρόλαβε να «χαράξει» ο Ιούνιος και η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της θερινής περιόδου ξέσπασε σήμερα στο Όρος Αιγάλεω, προς την πλευρά του βουνού που βρίσκεται πάνω από τον Κορυδαλλό.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή από τα πυροφυλάκια που έχει εγκαταστήσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ στον ορεινό όγκο, κάτι που επέτρεψε την γρήγορη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ έσπευσε άμεσα στον τόπο του συμβάντος και συνέδραμε αποφασιστικά τους πυροσβέστες και τα οχήματα που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Μετά από προσπάθειες ωρών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και μόνο με από παρέμβαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης και την μαζική συνδρομή δυνάμεων και υδροφόρων από τους όμορους δήμους…

Με αφορμή το περιστατικό, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε επί τόπου, υπενθύμισε την ανάγκη για αυξημένο έλεγχο στην συγκεκριμένη περιοχή του βουνού, ώστε εκτός των τυχαίων περιστατικών να αποτρέπονται και παραβατικές συμπεριφορές που ευνοούν την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών στο Όρος Αιγάλεω.

Με επιστολές που από καιρό έχει αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία, επισημαίνει τη μοναδική ιδιαιτερότητα του Όρους Αιγάλεω δηλαδή της ύπαρξης δύο αυθαίρετων οικισμών μέσα στη ζώνη απόλυτης προστασίας του βουνού. Στα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη εκδηλωθεί πολλές φωτιές στα όρια των οικισμών αυτών, γι’ αυτό και υπάρχει ανάγκη 24ωρης επιτήρησης, τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *