Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τιτάνιο το έργο τουΛιμενικού Σώματος

πρόεδρος 2Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Στη συνέχεια η κυρία Πρόεδρος επισκέφθηκε το VTS (Vessels Traffic System) του λιμένα Πειραιά, καθώς και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή τους, τόσο στην διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, όσο και για το έργο του Λ.Σ.-ΕΛΛ. Ακτ. στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και διάσωσης.

πρόεδρος 1Μετά το πέρας της ξενάγησής της η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «αισθάνεται περήφανη για το Λιμενικό Σώμα το οποίο ανταπεξέρχεται στην δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει, να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να διασώζει ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόσκληση και απειλή».

Ο κ. Πλακιωτάκης στην προσφώνησή του αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της, υπογράμμισε και αυτός με την σειρά του το τιτάνιο έργο που φέρουν σε πέρας οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, σημείωσε: ««Αποτελεί εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος. Η παρουσία σας για μας έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και σημασία, καθώς αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *