Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το παραμυθάκι της Φωνής

Μια ωραία πεταλούδα

ΜΠΟΥΖΑ”Μα τι όμορφα τριαντάφυλλα Ζωή μου”’!

”Έχω ένα σεντούκι με κρυμμένες πληροφορίες, Άννα μου”, της απάντησα αινιγματικά.

Και πίνοντας το καφεδάκι με τη φίλη μου, της είπα για τις πολύ ώριμες μπανάνες.

”Θα το κάνω κι εγώ! Θα βάζω τις πολύ ώριμες ή και τα φλούδια τους μέσα στο χώμα Θα περιμένω να δω τ’ αποτελέσματα…” μου ανταπάντησε η φίλη μου πολύ χαρούμενη.

Η Άννα μετέφερε τη συμβουλή στη φίλη μας τη Λένα κι εκείνη της συμπλήρωσε: ”Ο πατέρας μου που αγαπούσε πολύ τις πεταλούδες έδενε με κλωστές τις γινωμένες μπανάνες στο δέντρο. Γινόταν πανηγύρι κάθε μέρα. Όλα τα σχέδια και χρώματα πεταλούδων πάνω στη σχισμένη μπανάνα”.

”Μα αυτό είναι υπέροχο, θα το κάνω κι εγώ” είπε η Γωγώ που λατρεύει τις πεταλούδες και γράφει όμορφες ιστορίες με αυτές.

Ξεκίνησε μάλιστα και την εισαγωγή της αυριανής της ιστορίας.

Μια ωραία πεταλούδα / σ’ ένα κήπο μια φορά / καμαρώνει και απλώνει / τα γαλάζια της φτερά / κι ύστερα τρέχει να φάει / τη μπανάνα τη γλυκιά.

Ζωή Μπούζα

Σημείωση Φωνής: Αστέρι λαμπρό της λογοτεχνίας σ ο Πέραμα η φίλη μας Ζωή. Οι ιστοριούλες της μας συγκινούν ιδιαίτερα. Πάντα μας κάνουν να νιώθουμε παιδιά, να αγαπάμε να αισθανόμαστε, να ζητάμε την όμορφη και αθώα ζωή της νιότης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *