Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΟ HAARP KAI Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΧΙΟΝΙΩΝ !

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑΈψαχνα κι εγώ να βρω, πότε εξελέγη η πρώην Υπουργός, Κατερίνα Παπακώστα πάλι βουλευτής… με τη Νέα Δημοκρατία, όταν πληροφορήθηκα ότι δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο.

Η νυν βουλευτής της Ν.Δ., Κατερίνα Παπακώστα, φέρεται ότι σε συνέντευξη της, θίγοντας το θέμα της ατομικής ευθύνης, πρότεινε να ελέγχουν οι δυνάμεις της Τροχαίας, τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και να προβαίνουν σε βεβαίωση προστίμων σε τυχόν οδηγούς, που μετακινήθηκαν με κακοκαιρία, χωρίς να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, προκαλώντας τον αυτό- εγκλωβισμό τους στα χιόνια και φυσικά παρακωλύοντας τους υπόλοιπους.

Ωστόσο οι δηλώσεις αυτές, επειδή  συνδέθηκαν με το θέμα των εγκλωβισμένων οχημάτων στην Αττική οδό και αλλού, ήρθαν σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, που απαίτησε 2000 ευρώ αποζημίωση, από την εταιρεία συμφερόντων Αττικής Οδού, για κάθε εγκλωβισμένο οδηγό.

Ποια είναι όμως η θέση, όπου κλίνει το δίκαιο σε αυτήν την περίπτωση;

Εγώ πάντως, θα ακολουθήσω διευρύνοντας τη γραμμή της κυρίας βουλευτού. Ευπειθώς, θα προνοώ, έναντι παρομοίων καταστάσεων. Ατομική ευθύνη και πρόνοια, είναι και η δική μου γραμμή.

Και όχι μόνο. Θα επεκταθώ, στο θέμα, ακόμα περισσότερο. Θα έχω πάντα μαζί μου, στο αυτοκίνητο, αντιολισθητικές αλυσίδες, η ακόμα καλύτερα χιονοκουβέρτες ελαστικών. Εκτός αυτού αποφάσισα να μεταφέρω μαζί μου πάντοτε, sleeping bag, φαρμακείο, εμφιαλωμένο νερό, κονσέρβες, ξηρά τροφή, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, κορνμπήφ, λουκάνικα φραγκφούρτης σε άλμη, παστουρμά, κουλουράκια, τραχανά και ξηρούς καρπούς. Οπωσδήποτε θα κρατώ πάντα μαζί κουβέρτα, μαξιλάρια και ισοθερμικά σώβρακα εκστρατείας, μάλλινες κάλτσες και χιονοπέδιλα. Επίσης κασμά και φτυάρι, για παν ενδεχόμενο.

Επίσης, θα διαθέτω πάντα μαζί μου, μηχανισμό φορητού zeppelin, στον οποίο να μπορεί να αναρτηθεί το αυτοκίνητο ώστε να απεγκλωβισθώ άμεσα και να μην εμποδίζω τους υπόλοιπους οδηγούς. Πάντα. Όσο για το που θα βρεθεί αέριο ΉΛΙΟΝ, να το… φουσκώσω, αντί αυτού, θα χρησιμοποιώ τα άφθονα διαθέσιμα πτητικά αέρια από τις αέριες υποσχέσεις των κυβερνώντων κάθε φορά, που φωτιές, σεισμοί και θεομηνίες πλήττουν τη χώρα.

Ακόμα περιμένουν οι γιατροί μας, τα χρήματα της επίταξης τους, ώστε να κλείσει η τρύπα στο Ε.Σ.Υ… Κατά τα άλλα, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, όλοι στη Βουλή πληρώνονται ανελλιπώς, με προτεραιότητα, για να συντελούν παραγωγικά στην πρόοδο της χώρας, προτείνοντας συνεχώς την άρμεξη του μαρτυρικού πλέον λαού, με πρόστιμα παντός είδους. « Γάιδαρος πωλείται, βαράτε όσο μπορείτε», όπως έλεγε η γιαγιά μου…

ΓΙΑΤΙ Η ΛΩΡΙΔΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΜΕ ΤΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΕΡΟΣ )

Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να ελέγχεται στις οδικές αρτηρίες είναι η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης. ΠΑΝΤΟΥ. Αυτή, πρέπει να παραμένει πάντοτε ανοικτή και να καθαρίζεται από εκχιονιστικά μηχανήματα σε ετοιμότητα συνεχώς, με προτεραιότητα, σε περίπτωση ακραίων φαινομένων. Τα εκχιονιστικά πρέπει να στεγάζονται ανά τακτά σημεία οδικών αρτηριών μετά από μελέτη και να είναι διαθέσιμα από τις παραμονές, σύμφωνα με τα δελτία της Ε.Μ.Υ.

Στις αφετηρίες μεγάλων οδικών αρτηριών και ανά τακτά σημεία, πρέπει να εγκαθίστανται εγκαίρως, εκχιονιστικά μηχανήματα και «αλατιέρες», όπως και πυροσβεστικά οχήματα.

Στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει συνείδηση, ότι μέσα κι έξω από κατοικημένες περιοχές, η λωρίδα εκτάκτου ανάγκης, πρέπει να παραμένει παντού ανοικτή και διαθέσιμη σε σωστικά μέσα. Το αυτό ισχύει κυρίως και για πυροσβεστικά οχήματα κατά το θέρος.

ΟΙ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ -ΜΕ ΝΟΜΟ- ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ…

Όπως έγινε την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων. Οι φορτοεκφορτώσεις, τροφοδοσίες κ.λπ.., με φορτηγά οχήματα και η αποκομιδή των απορριμμάτων, πρέπει να γίνονται τη νύχτα. Ως προς την αποκομιδή των απορριμμάτων συντρέχουν και λόγοι δημόσιας υγείας. Είναι γεγονός, ότι τα φορτηγά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι η κυριότερη αιτία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ Η ΣΤΡΑΒΗ ΠΙΝΑΚΩΤΗ;

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, δέχθηκε να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες εκάστου εγκλωβισμένου αυτοκινήτου με 2000 ευρώ. Ωστόσο, δεν ήταν μονάχα η Αττική Οδός, όπου τα σωστικά μέσα αποδείχτηκαν ανεπαρκή. Επίσης θίχτηκε το θέμα ατομικής ευθύνης των πολιτών, θέμα αστείο, όταν υπάρχουν καλοπληρωμένοι κρατικοί λειτουργοί, που δεν προνοούν ποτέ και για τίποτα. Άνθρωποι χωρίς .φαντασία, του «δος ημίν πολιτικό μέλλον σήμερον», που ουδέποτε έχουν εκφραστεί με τη λέξη «συγνώμη» προς το λαό, στον οποίο συμπεριφέρονται ωσάν να πρόκειται για φθηνό υποζύγιο και ποτέ δεν απολογούνται για τα λάθη τους, αλλά με μαεστρία, πάνω σε δράματα, στήνουν πολιτικές αρένες εντυπώσεων, μεταφράζοντας σε ψήφους, ανθρώπινα δράματα.

Φυσικά και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί παντός επιστητού, περισσότερο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για την κακή οργάνωση και τον ακόμα χειρότερο συντονισμό, που πηγάζει από τη στρέβλωση, που λέγεται εκάστοτε κομματικό κράτος, από το οποίο απορρέει, με μαθηματική ακρίβεια, η ανυπαρξία ποιοτικών υπηρεσιών.

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ H.A.A.R.P;

Το H.A.A.R.P.: High Frequency Active Auroral Research Program, είναι ένας μηχανισμός, γεωφυσικού υπερόπλου, παρεμβολής στην ιονόσφαιρα του πλανήτη και δυνητικά μεταξύ άλλων, μπορεί να προκαλέσει από κατά τόπους ακραία καιρικά φαινόμενα, έως σεισμούς, ακόμα κι έλεγχο της ψυχικής κατάστασης των πολιτών, κατά το δοκούν. Η εγκατάσταση του υπάρχει κοντά στο Άνκαρατζ της Αλάσκα.

Το H.A.A.R.P., αποτελεί βέβαια, βούτυρο στο ψωμί των συνωμοσιολόγων, οι δε ρίζες της δημιουργίας του, συνδέονται με τον μεγάλο επιστήμονα Tesla και τις τελευταίες έρευνες και σημειώσεις του. Αν λοιπόν το HAARP, είναι το μυστικό όπλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπως ακούγεται στις θεωρίες συνωμοσίας, τότε, σίγουρα, οι ελεύθερες κυβερνήσεις των ελευθέρων κρατών, πρέπει να εργασθούν εντατικότερα και κυρίως, να μην μετατρέπουν τις χώρες τους σε νεκροταφεία μυαλών, εκδιώκοντας εκτός συνόρων, τους αρίστους, τους ηθικότερους, τους αξιότερους, που αναζητούν εύφορο έδαφος να βλαστήσουν κι όχι υπάκουες γλάστρες, όπως συνηθίζεται… Όπως συμβαίνει, ήθελα να πω,  στον τόπο μας.

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *