Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποδοχή Ιεράς, Θαυματουργής Εικόνας.Παναγίας Λαυριώτισσας στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά

IMG_0715Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς, θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Λαυριώτισσας και του ιστορικού Λαβάρου της Επανάστασης του 1821, ιερά κειμήλια από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας ΚαλαβρύIMG_0720των.

Κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “ Δημήτρια 2021” που διοργανώνει  από 17 -31 Οκτωβρίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Πειραιά.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, από τον ΜητIMG_0758ροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και πολλών ιερέων και διακόνων της Μητρόπολης. Τα ιερά κειμήλια έφερε ο ηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος.

Γέμισε ο αύλειος χώρος με πιστούς από όλο τον Πειραιά που προσήλθαν να τιμήσουν την ιερά εικόνα και το ιστορικό και τιμημένο λάβαρο της Αγίας Λαύρας.

Με τάξη ακολούθησε προσκύνημα των της ιεράς εικόνας και του λαβάρου.

Μεταξύ των πιστών διακρίναμε, εκτός άλλων και, τον Βουλευτή κ. Νίκο Μανωλάκο, την Αντιπρόεδρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αικατερίνη Δουρέκα, τις κυρίες και τους κυρίους, Κατερίνα Καραπιπέρη, Κυριακή Μακρογαμβράκη, Βασίλη Παρτσινέβελο, Παναγιώτη Πρεδάρη.

Ακολούθησε εσπερινός και παράκληση στην Παναγία.

Κατά την διάρκεια των δεκαπενθήμερων εορταστικών εκδηλώσεων θα τελούνται καθημερινά Θείες Λειτουργίες, Παρακλήσεις, Αγρυπνίες, πνευματικές ομιλίες και ειδικά αφιερώματα σε σύγχρονες μορφές της εκκλησίας μας.

Η μπάντα του Πειραιά με τον μαέστρο Παναγιώτη Λυκούδη απέδωσε τιμές και έκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *