Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.Έφθασε η ώρα να μετρήσουν.Ελλάδα και Ελληνισμός την φιλία των ΗΠΑ

ΕΙΚΟΝΑ 1Όλα δείχνουν πως η νέα πολιτική περίοδος στις ΗΠΑ δρομολογήθηκε και η εξέλιξή της αφορά άμεσα όχι μόνο τους πολίτες της Υπερδύναμης αυτής, αλλά και όλους τους πολίτες της Γης, αφού συνδέεται άμεσα με την Παγκόσμια Ειρήνη και από την οποία εξαρτάται απόλυτα η Παγκόσμια Οικονομία.

Ιδιαίτερα αφορά τους Έλληνες που μόνιμα προκαλούνται βάναυσα από χώρα σύμμαχο, μέλος του ΝΑΤΟ και κυρίως το τελευταίο δεκάμηνο, όπου οι αντοχές μας δοκιμάζονται σε υπέρτατο βαθμό.

Πόσο λοιπόν ακόμη θα αντέξουμε;

Πιστεύουμε πως έφθασε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε και με τις ΗΠΑ τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε, αφού με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε καταλάβει επακριβώς τι συμβαίνει. Δηλαδή, ο κάθε Εταίρος μας χρησιμοποιεί προς εκμετάλλευση προασπιζόμενος τα δικά του εθνικά οικονομικά συμφέροντα και η έννοια της Ενωμένης Ευρώπης αποτελεί υπόθεση των ονειροπόλων… ή επιτήδειων Εφιαλτών που θέλουν να μας αποκοιμίζουν, με το αφιόνι του δήθεν Ευρωπαίου πολίτη. Μια ΕΕ που μας επέβαλε τα τοκογλυφικά Μνημόνια, σε μια πολιτική χρονική περίοδο με λιλιπούτειους ηγέτες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μας βυθίσουν στη φτώχεια, που δεν μπορούμε ακόμη να συνέλθουμε, να αυτοκτονήσουν 25.000 Έλληνες, να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις, να μεταφερθούν στη Βουλγαρία επίσης χιλιάδες και το σπουδαιότερο να μην μπορέσουμε, χρόνια τώρα να ξοδέψουμε για τη βελτίωση των αμυντικών στρατιωτικών συστημάτων! Αποτέλεσμα αυτών όλων είναι τα σημερινά κουνήματα και τσαμπουκάδες του Ερντογάν.

Βαρεθήκαμε να ακούμε για «ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ» στήριξης, αποκλιμάκωσης της έντασης, οικονομικής ανάπτυξης, καθώς επίσης και για «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» και ένα σωρό παρόμοιες μπούρδες.

Ω φίλοι, σύμμαχοι, στρατηγικοί εταίροι Αμερικάνοι τι θα γίνει τώρα; Θα συνεχίσετε το ίδιο παραμύθι των τελευταίων οκτώ ετών; Αν τα διεθνή γεωπολιτικά σας συμφέροντα συνάδουν με αυτή την κατάπτυστη πολιτική συνεχίστε, αυτό εξ’ άλλου μας κάνουν και οι  άλλοι Ευρωπαίοι Εταίροι μας τα ίδια και χειρότερα. Για παράδειγμα οι τουρκόφιλοι Γερμανοί υπερασπίζουν την Τουρκία με πείσμα διότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ τους αφορούν πολλές δεκάδες δισεκατομμυρίων Ευρώ. Οι Γάλλοι καλοί φίλοι, εταίροι, σύμμαχοι αλλά θα γίνουν ακόμη καλύτεροι αν αγοράσουμε γαλλικά μαχητικά και φρεγάτες! Η Ιταλία έχει μια ιδιότυπη γεωπολιτική σχέση με την Τουρκία και μια ξεκάθαρη προς την Ελλάδα. Δηλαδή ή θα είναι πολεμικά εχθρική, ή θα σφυρίζει αδιάφορα για τα οποιαδήποτε προβλήματά μας, αλλά και όποιο οικονομικό φιλέτο μπορεί να οικειοποιηθεί, το οικειοποιείται. Η Ισπανία, η χώρα του τίποτα, κατά την άποψή μας, στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και θαυμαστής του Χίτλερ, μας γυρνάει σχεδόν πάντα την πλάτη και προσπαθεί με ένα παιδαριώδη τρόπο να διεισδύσει με οικονομικά εργαλεία γεωπολιτικά και γεωοικονομικά στην Τουρκία.

Τέλος η Βρετανία με προσεκτικές αθέατες κινήσεις αλωνίζει στα Βαλκάνια και η περίοδος αυτή μάλλον της επιβάλει φιλοτουρκική στάση. Τώρα για τους Βόρειους Ευρωπαίους τι να πούμε; Ή είναι απόλυτα υποτακτικοί του ΝΑΤΟ γιατί η ρωσική αρκούδα βρυχάται τα τελευταία χρόνια πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια, ή απλά δεν διακρίθηκαν και ποτέ για τον φιλελληνισμό τους.

Απ’ εδώ και πέρα η παρτίδα των Λευκών και των Μαύρων, βλέπε προηγούμενα ρεπορτάζ, στην Παγκόσμια Γεωπολιτική Σκακιέρα θα αρχίσει να γίνεται εφιαλτική και συγκλονιστική! Κρατήστε το αυτό…

Που και πως θέλουν, λοιπόν, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ την Ελλάδα;

Το γραφειοκρατικό αμερικανικό Κράτος, ή κατ’ άλλους το κατεστημένο, ή το βαθύ κ.λ.π. θα συνεχίσει να εμπιστεύεται την Ελλάδα και όχι την Τουρκία; Αυτό το λέμε έχοντας ζήσει την κυβερνητική διάσταση στην προηγούμενη προεδρία Τραμπ, όπου ο επικεφαλής του State Department, Μάικ Πομπέο ήρθε σε διάσταση με τον Πρόεδρο Τραμπ φίλο και οικονομικό συνεταίρο του Ερντογάν. Ο Πομπέο έδειξε τη θέληση των γραφειοκρατών οι ΗΠΑ να εμπιστευτούν την Ελλάδα, σε αντίθεση με τους προεδρικούς. Γνωρίζουν και οι μεν και οι δε πως αν δεν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, τότε όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ θα έχουν κάθε δικαίωμα να αγοράσουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ίσως, λέμε ίσως γεμίσει η Ελλάδα με S-500 που θα τους αποπληρώνει με μανταρίνια και ντομάτες! Όχι γιατί μας αγαπάει τόσο πολύ η ρώσικη Κυβέρνηση, αλλά γιατί εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαλύσει την πτέρυγα του ΝΑΤΟ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και μέχρι τώρα το έχει μισοκαταφέρει, χάρη της κάψας του Ερντογάν να γίνει η Τουρκία Περιφερειακή Δύναμη. Δηλαδή η παρουσία των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι μάλλον ανύπαρκτη, σε αντίθεση με τη ρωσική παρουσία.

Όσο αφορά το ζήτημα Ναγκόρνο – Καραμπάχ, πιστεύουμε πως εξυπηρετεί τη Ρωσία αφού αποτελεί η όλη κατάσταση απαγορευτικό για τον αγωγό ΤΑΡ, αν και 15-20 μήνες δεν γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τους αγωγούς με ό,τι συνεπάγεται από αυτό.

Τέλος όλα είναι ρευστά σε εξέλιξη και οι προκλήσεις θα συνεχίζονται από τους Τούρκους προκαλώντας τις αντοχές μας, ελπίζοντας πως θα πατήσουμε πρώτοι τη σκανδάλη για να δημιουργήσουν ένα τοπικό επεισόδιο στο Αιγαίο και όχι γενικευμένο το οποίο και φοβούνται όπως ο διάβολος τον Αγιασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *