Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάθηκαν 8 χρόνια με τα απορρίμματα Γυρίσαμε στην ξανά αφετηρία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΡΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ,  ΧΑΤΧΗΔΑΚΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΔΙΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΡΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΧΑΤΧΗΔΑΚΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΔΙΤ

Δεν αξιοποιήθηκαν 400 εκ. € από ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κεφάλαια και συσσωρεύθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων στη Φυλή που θα μπορούσαν να έχουν ανακυκλωθεί

Η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει εκ νέου την κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αττικής μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί την πλέον κατηγορηματική αναγνώριση της ορθότητας των προσπαθειών που καταβάλαμε την περίοδο 2012-2014, κόντρα στα πάσης φύσεως συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα, ώστε να αποκτήσει η Αττική υποδομές διαχείρισης αποβλήτων εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Έπρεπε δυστυχώς να περάσουν ακριβώς 8 χρόνια από τον Νοέμβριο του 2012 οπότε και εγκρίθηκε η αρχική προσφυγή στη διαδικασία των ΣΔΙΤ από την τότε διυπουργική επιτροπή, για να επιστρέψουμε και πάλι στην ίδια αφετηρία.

Όσοι έσπευδαν τότε παρασυρμένοι από τον οίστρο της εξουσίας να μας κουνήσουν το δάκτυλο, ας αναλογιστούν ότι: Χάθηκαν 400 εκ. € από ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κεφάλαια, συσσωρεύθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων στη Φυλή που θα μπορούσαν να έχουν ανακυκλωθεί, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και υπέστη το περιβάλλον και η οικονομία μας μεγάλη βλάβη.

Ομοίως και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που προεκλογικά μας εγκαλούσε για αδράνεια και σήμερα ακολουθεί τα βήματά μας θα πρέπει να αφυπνιστεί από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκεται και να αναλογιστεί τις ευθύνες της διότι ήδη έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και η Αττική δεν έχει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και χρονοτριβές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *