Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Έλλειψη πολιτικού αναστήματος

Παπουλάκου ΝίκηΚάποτε κάναμε σχέδια για καλύτερη ζωή, προγραμματίζαμε τα βήματα μας, τώρα απαραίτητος ο σχεδιασμός για αντιμετώπιση μιας χειρότερης ζωής εδώ και 10 χρόνια που όλο και χειρότερα εξελίσσεται. Όλο και στενεύουν τα πράγματα στα νοικοκυριά. Οι νοικοκυραίοι που λέγαμε κάποτε, έχουν φθάσει σε επίπεδα φτώχειας και στέρησης, να βλέπουν τα πράγματα στα ράφια και να μην τα αγγίζουν. Και δυστυχώς ‘’τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα’’… ταλαιπωρηθήκαμε με την οικονομική κρίση, πήγε κάτω το βιοτικό επίπεδο των περισσοτέρων, τώρα ήρθε και η κρίση στην ΕΕ λόγω πολέμου στην Ουκρανία, για να μας αποτελειώσει!

Υπάρχει έλλειψη από Πολιτικό Ανάστημα στην εποχή μας δυστυχώς σε όλο τον Πλανήτη, έχουν εκλείψει οι Μεγάλες Φυσιογνωμίες. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται τις περισσότερες φορές είναι ανεπαρκείς για να μην πω επιβλαβείς κάποιες φορές για τους πολίτες. Έχουμε χορτάσει θεωρία, διαπιστώσεις, σκάνδαλα, αψιμαχίες, διάφορα. Αποτέλεσμα μηδέν. Πείτε μου μετά από τόσα σκάνδαλα, ατασθαλίες, κακοδιαχειρίσεις Οργανισμών, Ταμείων, Ιδρυμάτων και ανάλογων Εξεταστικών Επιτροπών, ή Τηλεδικαστηρίων και ξεκατίνιασμα των θεμάτων δημόσια, ποιο επιτυχές αποτέλεσμα προέκυψε.

Τι διορθώθηκε από όλα αυτά, τι αποκαταστάθηκε και ποιος τιμωρήθηκε; Μένει ο θόρυβος, τα κουτσομπολιά, οι γελοίες αναλύσεις λεπτομερειών και περνάμε σε επόμενο θέμα ξεκατινιάσματος. Δυστυχώς η Κοινή Λογική έχει παραιτηθεί στις μέρες μας, πιθανόν απεβίωσε! Καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν ΜΜΕ και πολιτικοί, χωρίς δεύτερη σκέψη και το σπουδαιότερο; Χωρίς μνήμη. Ευάλωτοι  αποδέκτες σε κάθε τι που θέλουν να περάσουν.

Η τέχνη του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης τροφοδοτείται από την επικαιρότητα με το ένα σκάνδαλο να σκεπάζει το άλλο Είναι η τέχνη της συστημικής πλάνης που θέλει να ξεχνάμε όλα τα προηγούμενα και ο κόσμος να αναλώνεται διαιρεμένος σε συνεχείς αφορισμούς και αντιπαραθέσεις. Και το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Εξυμνούμε την αλήθεια, μα τιμωρούμε τους ειλικρινείς. Τους νομοταγείς και συνεπείς πολίτες στις πληρωμές τους, τους αντιμετωπίζουμε σαν τα δεδομένα υποζύγια.

Όσο για τις αυξήσεις στους συνταξιούχους που παίζει σαν είδηση χρόνο και πλέον τώρα, τα 7 ακόμα και τα 80 Ε δεν αντικαθιστούν το 40% συν τα δώρα που του πήραν 10 χρόνια τώρα. Μιλάμε για χρήμα όχι αστεία! Και να πεις ότι οι περικοπές αυτές έπεσαν στα Ταμεία και τα δυνάμωσαν, πάει καλά. Αμ δε που πήγαν στα Ταμεία! Άγνωστο φυσικά και το πού πήγαν ακριβώς. Μιλούσαν και ζητούσαν θυσία των πολιτών που όπως απεδείχθη η θυσία έγινε αλλά χωρίς αποτέλεσμα για τον πολίτη. Κι έχουν θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη, για το πορτοφόλι του πολίτη που βλέπει αύξηση, να έχουν διαγράψει κάθε προηγούμενο σχετικά με μισθούς, συντάξεις και δώρα και το μόνο Κάστρο για ανάθεμα, ο νόμος Κατρούγκαλου. Αυτός φταίει για όλα. Ένας νόμος που εμμέσως πλην σαφώς, νομιμοποίησε τις περικοπές που είχαν κάνει οι προηγούμενοι και τα ποσά που αναγράφονταν στις αποφάσεις των μέχρι τότε συντάξεων, έγιναν καμένα χαρτιά πλέον. Όλοι αυτοί λοιπόν καλά κάνουν και μας θολώνουν τα νερά και το μυαλό με τούτα και με κείνα και την καθημερινή τηλεοπτική και ραδιοφωνική πολιορκία, έτσι συντηρούνται και υπάρχουν. Εμείς όμως τι κάνουμε; Γιατί δε βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει, γιατί δεν αναθεωρούμε τις πολιτικές επιλογές μας ανάλογα με τα γεγονότα, γιατί δεν αντιδρούμε αποτελεσματικά στην ακρίβεια και σε τόσα άλλα. Αυτοί που φωνάζουν και βρίζουν φυσικά και μάλιστα δημόσια, είναι αυτοί που δεν αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερο πρόβλημα ακόμα. Γιατί αυτός που πραγματικά υποφέρει και δεν μπορεί να βγάλει πέρα το μήνα και να καλύψει τα αναγκαία, δεν του μένει χρόνος, ούτε διάθεση να βρίσει.

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *