Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Οι λάθος επιλογές απειλούν την ανθρωπότητα

Παπουλάκου ΝίκηΚαλώς μας ήρθε ο Μάϊος, να δούμε τι καλά θα μας φέρει! Άρση μέτρων πλην της μάσκας σε κλειστούς χώρους και φυσικά μετράει η ατομική ευθύνη. Αν περιμένεις από τους άλλους να σου επιβάλλουν μέτρα προφύλαξης… μπορείς και μόνος σου όπου χρειάζεται. Η ψευδαίσθηση ‘’ξεπεράσαμε τον κίνδυνο’’ δεν πρέπει να επικρατήσει. Ο ιός είναι εδώ μεταλλάσσεται συνεχώς και δεν είναι διόλου κακό να παίρνουμε προφυλάξεις όπου είναι αναγκαίο. Εύχομαι να περάσουμε ένα καλοκαίρι ήσυχο με περιορισμό κρουσμάτων και θανάτων. Έχουμε και την απειλή του πολέμου να ίπταται στην ατμόσφαιρα. Έτσι και γίνει πυρηνικός πόλεμος χαιρετίσματα. Λέγονται πολλά όπως, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας, RT, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα προτιμήσει να εξαπολύσει ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο εναντίον της Δύσης, από το να δεχτεί την ήττα στην Ουκρανία. Επίσης κινδυνεύει όλη η ΕΕ από στέρηση φυσικού αερίου. Η Ρωσία βάζει όρους για να μην κλείσει τη στρόφιγγα! Δηλαδή όταν επέβαλαν κυρώσεις τι νόμιζαν; Ότι η άλλη πλευρά θα βάλει την ουρά στα σκέλια και θα υποταχθεί; Δε σκέφθηκαν ότι μπορεί να αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορεί; Στάθμισαν τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις που θα έπεφταν στους λαούς τους και την οικονομία;

Όταν στηρίζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ τον πόλεμο εφοδιάζοντας την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά, δεν ήξεραν πως αυτό εκλαμβάνεται και ως συμμετοχή στον πόλεμο; Κι ότι μπορεί να προκαλέσει αντίποινα; Τόσο δύσκολο να σκεφθούμε λίγο πιο πέρα; Τελικά βρισκόμαστε στη μέση μάχης συμφερόντων και το αποτέλεσμα θα είναι να πληρώσουν οι λαοί το τίμημα. Η ΕΕ ενεπλάκη απερίσκεπτα, θεωρώ, και θα το πληρώσει ακριβά, η μόνη κερδισμένη είναι η Αμερική από όλο αυτό. Επίσης να ευχόμαστε να μην ξυπνήσει ο Κίτρινος λαός. Ήδη η Κίνα χαρακτήρισε ‘διάβολο’’ τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι της κρατάει το κερί.

Ο Τούρκος πάλι από τη μια το παίζει ειρηνοποιός και δηλώνει εγγυητής της ειρήνης και ασφάλειας της περιοχής, παράλληλα βομβαρδίζει περιοχές Κούρδων στο Ιράκ, χωρίς να τυγχάνει της προσοχής κανενός. Αυτού του είδους οι εισβολές περνούν απαρατήρητες από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Όσο δε για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο αντί να ημερέψουν μετά το γεύμα, χειροτέρεψαν. Κι όσο στέλνουμε ‘’ηχηρά’’ μηνύματα διαμαρτυρίας, τόσο επιδεικνύει ότι δεν του αγγίζουν το αφτί, συνεχίζουν τις παραβιάσεις και έχουν και το θράσος να κατηγορούν την Ελλάδα για παραβιάσεις στον εναέριο χώρο. Ενεργοποιήθηκε η αντιαεροπορική άμυνα μας στο Αιγαίο και ετοιμότητα σε όλη την Επικράτεια. Το μόνο που μας έλειπε τώρα είναι ένα ντου του Τούρκου, ή ένας Γ΄ Παγκόσμιος.

Εξαθλιωμένοι πολίτες και ψυχικά και οικονομικά. Ασύλληπτα τα ποσά λογαριασμών ενέργειας, έχουν ξεπεράσει τα τότε με τον ΕΝΦΙΑ, που δημιούργησαν και τις τόσες οφειλές, λόγω αδυναμίας πληρωμής. 26.500 εντολές για διακοπή ρεύματος από παρόχους ενέργειας και ΔΕΗ. Το 25% αυτών έχει ήδη πραγματοποιηθεί και είναι νοικοκυριά τα περισσότερα, όπως είπε εκπρόσωπος της ΔΕΗ.

Ο λαός υποφέρει, όταν παίρνεις 5 και οι βασικές ανάγκες είναι 15 πώς είναι δυνατόν να τα βγάλεις πέρα; Εκτός κι αν πρέπει να οδηγηθούν σε πτώχευση ακόμα και νοικοκυριά που άντεξαν τα 10 χρόνια οικονομικής κρίσης. Εκτός κι αν πρέπει να ελαττωθεί στο ελάχιστο η ιδιωτική περιουσία, εκτός κι αν θέλουμε μάζα εξαθλιωμένη, που θα σπρώχνει τις μέρες με επιδόματα κι όχι πολίτες αξιοπρεπείς και νοικοκυραίους. Γιατί είναι ανεξήγητο πώς θεωρείτε όλοι εσείς πως έστω και 1000 Ε το μήνα είναι εισόδημα που μπορεί να καλύψει έξοδα σπιτιού, κίνησης, φαγητό, φάρμακα, έκτακτα έξοδα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 300-400 ευρώ εισόδημα το μήνα.

Κλείνω εδώ ευχόμενη καλό μήνα, καλύτερες ειδήσεις και ειρήνη! Χρόνια πολλά!

Νίκη Άννα Παπουλάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *