Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ψυχανεμίσματα…Όλα στραβά σ’ ένα γιαλό μονόφθαλμο!

Παπουλάκου ΝίκηΚαι πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ο Ερντογάν χτυπάει με κάθε τρόπο και προκαλεί τους πάντες. Μετά τη συνάντηση φρένιασε και τι δεν έχει πει! Θεωρώ πως είναι συνειδητή η αντίδρασή του, θέλοντας να δείξει πως δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, κι όχι πως θόλωσε από την επιτυχία μας και κάνει λάθος κινήσεις! Οι παραβιάσεις συνεχίζονται καθημερινά, μέχρι και στην Αλεξανδρούπολη κόντεψαν να φθάσουν. Επιχειρεί πάλι να προωθήσει ροές προσφύγων στη χώρα μας, άλλο ένα χαρτί του που παίζει. Το Τurkaegean, ήτοι Τουρκοαιγαίο κυκλοφορεί ευρέως ακόμα και στα γαλλικά και γερμανικά. Μου θυμίζει το ‘’Μακεδονία’’ που για χρόνια κυκλοφορούσε με την σιωπηλή αποδοχή όλων. Το ίδιο και τώρα, βλέπουν τι γίνεται και πώς κινείται ο γείτονας, και απαντούν με φραστικές επιπλήξεις μόνο και το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ συνέστησε να τα βρούμε μέσω της διπλωματικής οδού. Μας υποχρέωσαν κι ακόμα δεν πέρασε μήνας από την επίσκεψη στο Κογκρέσο.

Απείλησε και για εισβολή στη Συρία και δεν κουνήθηκε φύλο. Μόνο του Πούτιν τα στραβά βλέπουμε; Ο ΠΘ είπε πως ‘’Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους – Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο και το αδιέξοδο. Όσο μας προκαλούν περιθωριοποιούνται.’’ Mια χαρά τα λέει, αλλά μήπως χαϊδεύουμε τα αφτιά μας; Ο απέναντι μεταξύ των άλλων είπε πως δεν θα διστάσει να απαντήσει αν δεν αποχωρήσουν στρατιωτικές δυνάμεις από  τα νησιά. Ωραίο λοιπόν να ανεβάζουμε το ηθικό μας λέγοντας διάφορα, το αποτέλεσμα μετράει και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα πάντα μας διαψεύδουν. Όπως η απομόνωση του Ερντογάν που δεν προκύπτει από πουθενά στην πράξη. Επίσης μην ξεχνάμε πως ότι έστω και προσωρινά γίνεται αποδεκτό ή ανεκτό από την κοινή γνώμη, στη συνέχεια μονιμοποιείται. Ας ευχηθούμε αυτό το καλοκαίρι να είναι θερμό μόνο λόγω καιρού.

Από 1ης Ιουνίου δώσαμε άδεια στις μάσκες μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, κατ’ επέκταση και στον ιό, ε τι να μην ξεκουραστούν λίγο; Απ’ ότι είδαμε μέχρι τώρα, στις φυσικές καταστροφές, πολέμους, κοσμοπλημμύρες, διακοπές, τουρίστες, ο ιός κόβει ρόδα μυρωμένα και δεν πλησιάζει. Σε κανονικές συνθήκες γεμίζει τις ΜΕΘ και σκορπάει θάνατο. Δε λείπουν φυσικά, παρά τη χαλάρωση των μέτρων και οι αναφορές ‘’τρόμου’’ για νέους ιούς ή μεταλλάξεις που θα ακολουθήσουν, μέχρι και ιό που τρώει τη βενζίνη στο αμάξι βρήκαμε, μέχρι και τη λέπρα θυμηθήκαμε, την ευλογιά των πιθήκων, άντε να δούμε τι άλλο θα προστεθεί  στη λίστα. Η ουσία είναι ότι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας υποθηκεύτηκε και τώρα περνάμε στους πλειστηριασμούς. Έχουμε και την πτώχευση νοικοκυριών, κάτι που ξέραμε να συμβαίνει μόνο στο Εμπόριο και τις Επιχειρήσεις, το βιοτικό επίπεδο όλο και κατεβαίνει, η αγοραστική δυνατότητα των πολιτών κάτω, η ακρίβεια στα ύψη, τα ενοίκια ομοίως, το δε εξωφρενικό των λογαριασμών ενέργειας, αναπάντητο για το πώς προκύπτει αφ’ ενός, και κάτι που μάλλον θα διατηρηθεί, πιθανόν με κάποια μείωση για στάχτη στα μάτια και θα είναι πάντα ανοιχτό για χρήση και ωφέλεια των Εταιρειών Ενέργειας. Από τη στιγμή που καλείται ο πολίτης αυτά τα παράλογα ποσά χρεώσεων να τα τακτοποιήσει, οι διάφορες εξαγγελίες βοηθείας είναι σε λόγια να βρισκόμαστε. Δε βγαίνει ζωή πέρα με επιδόματα και βοηθήματα. Αν δεν υπάρχει σταθερό εισόδημα να μπορεί να προγραμματίσει κάποιος τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του, όλο και περισσότερη απελπισία θα απλώνεται γύρω, όλο και περισσότερα τα δράματα. Την καταπληκτική ‘’ποιότητα ζωής’’ που λέει ο ΠΘ, δεν μπορείς να την απολαύσεις αν σε πετάνε έξω από το σπίτι, αν τα παιδιά σου πεινάνε, αν σου κόψουν το ρεύμα και τόσα άλλα. Για ποια ποιότητα μιλάει; Από τη δική του θέση φυσικά και υπάρχει ποιότητα ζωής, φυσικά και βλέπεις ολιστικά τα πράγματα, αφού η τσέπη είναι γεμάτη. Άλλοι πάλι μιλούν για οικονομία στο ρεύμα, οικονομία στα είδη διατροφής … μαζευτείτε! Κάποιος με Χ κατανάλωση ρεύματος όλα τα χρόνια το ίδιο και τώρα, πώς βρέθηκε με λογαριασμό 3-5 φορές πάνω; Θα πρέπει να είναι ηλίθιος κάποιος για να πιστέψει πως έφταιξε γιατί υπερκατανάλωσε  και γι αυτό πληρώνει.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *