Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

Όταν δίνουμε γεμίζει η καρδιά μας

χρήστουΗ διαχείριση του πλούτου έχει να κάνει με το αν θα είναι προς ζωή και ευλογία ή αν θα είναι προς απώλεια. Ο πλούτος δεν μας κάνει ευτυχισμένους.

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο, ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Χρήστου.

Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει» και μεταδόθηκαν από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube.

Πορευόμαστε προς τα Χριστούγεννα, την μητρόπολη των εορτών, είπε ο π. Αντώνιος, και η Εκκλησία, μέρα με την μέρα, μας προετοιμάζει γι’ αυτό το γεγονός.

Και το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά καλούμαστε όλοι μας να κάνουμε φιλόξενη φάτνη του Χριστού για να γεννηθεί, την ίδια την καρδιά μας.

«Ο Κύριος θέλει να καθαρισθούμε από τα πάθη και τις αμαρτίες μας, για να μπορέσει να σκηνώσει και να μας φέρει στον φωτισμό και την θέωση, δηλαδή την αγιότητα.

Και στην πορεία αυτή υπάρχουν διάφορα προσκόμματα, τα οποία ο καθένας υιοθετεί στην ζωή του.»

Έτσι, συνέχισε, βλέπουμε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, το νέο που πλησίασε τον Χριστό, ρωτώντας τι χρειάζεται να κάνει για να κληρονομήσει την βασιλεία των ουρανών. Ο νέος αυτός Τον προσεγγίζει, όχι ως τον σωτήρα των όντων, αλλά απλά ως έναν χαρισματικό διδάσκαλο.

Ο Χριστός του απαντάει αναφέροντας τις εντολές του δεκαλόγου, που ήδη ο νέος τις γνώριζε και όπως μάλιστα Του είπε, τις τηρούσε από τα παιδικά του χρόνια.

Στην απάντηση όμως του Χριστού να πουλήσει τα υπάρχοντα του και να τα δώσει στους φτωχούς και να Τον ακολουθήσει, αντί να χαρεί για την λύση που του δίνει και την προοπτική που του ανοίγει, έφυγε περίλυπος.

Η διαχείριση του πλούτου έχει να κάνει με το αν θα είναι προς ζωή και ευλογία ή αν θα είναι προς απώλεια. Ο πλούτος δεν μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά όταν δίνουμε γεμίζει η καρδιά μας.»

Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *