Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι στα Μονοπώλια.Ενός κακού μύρια έπονται

ΠΕΙΡΑΪΚΗΔεν πέρασε ένας μήνας από την χαριστική παραχώρηση του 67%  της κυβέρνησης στην COSCO και η κινεζική εταιρεία έδειξε την ακραία κερδοσκοπική της διάθεση σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της στον Πειραιά .

  • Στην Πειραϊκή καταπάτησε τις δικαστικές αποφάσεις περί απαγόρευσης των βυθοκορήσεων και περιφρόνησε κάθε περιβαλλοντικό όρο.
  • Έσπευσε να βάλει χέρι στη δημοτική περιουσία Παλατάκι, με την κατασκευή παιδικής χαράς 8 στρεμμάτων αντί για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον χώρο των 160 στρεμμάτων και τη διασύνδεσή τους με τα μνημεία όπως ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις.
  • Ξεκίνησε το μπάζωμα του λιμένα Ηρακλέους στο Κερατσίνι με πρόθεση να εξαλείψει κάθε φυσικό και πολιτιστικό έρεισμα των κατοίκων στην περιοχή

Η άγρια κερδοσκοπία της αποκορυφώνεται με τον τραγικό διαμελισμό εργάτη κάτω από τη γερανογέφυρα. Επανειλημμένα οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας στο λιμάνι.

Εργαζόμενοι που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους, υπό το κράτος του φόβου των υπερεργολάβων οι οποίοι καθημερινά προσλαμβάνουν και απολύουν προκειμένου να μην αποκτήσουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι, να μην συνδικαλίζονται, να μην διεκδικούν συνθήκες εκπαίδευσης, ασφάλειας και υγιεινής στην εξαντλητική εργασία τους.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι ενώνουμε σήμερα τη φωνή μας μπροστά στον άδικο θάνατο ενός από εμάς. Απαιτούμε να μην γίνει ο Πειραιάς προτεκτοράτο του κινέζικου μονοπωλίου, να μη μετατραπεί η πόλη μας σε πύλη εμπορευματοκιβωτίων σε μια πόλη – κόλαση για κατοίκους και εργαζόμενους.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *