Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Όχι στις εκτρώσεις.Ναι στον έρωτα και τη γνώση

ektrosiΗ Ελλάδα έχει πολλά ρεκόρ να επιδείξει. Άλλα είναι καλά και την κάνουν περήφανη. Κάποια όμως είναι δυσάρεστα και τη ντροπιάζουν. Μια από τις κακές λοιπόν επιδόσεις της Ελλάδας, είναι και αυτή των εκτρώσεων. Της αφαίρεσης δηλαδή μιας κυοφορούμενης ζωής.

Δεν εξετάζουμε το θέμα από θρησκευτικής ή ηθικής άποψης. Το αν αντιδρά η Εκκλησία στις εκτρώσεις, πολύ λίγο ενδιαφέρει τους πολίτες. Η σκέψη ότι είναι ελεύθερα άτομα, και ότι μπορούν να εξουσιάζουν τη ζωή τους χωρίς να χρειάζονται τη γνώμη κάποιου άλλου, και μάλιστα σε ιδιαίτερα προσωπικά τους δεδομένα, είναι κάτι παραπάνω από σωστή. Πάντως τώρα τελευταία με τις επιτροπές προστασίας προσωπικών δεδομένων επικρατεί και ένα σχετικό αλαλούμ. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία του άλλου.

Όμως αλλού είναι το θέμα και αυτό πρέπει να εξετάζεται. Στη σημερινή εποχή, πόσο καλά ενημερωμένοι είναι οι άνθρωποι, ώστε να λαμβάνουν με ασφάλεια τις απαραίτητες προφυλάξεις; Η αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων και η διαφύλαξη της υγείας των ανθρώπων, πόσο μπορεί να βαραίνει το μέλλον; Πάντως, δεν φτάνει που είμαστε μέσα στους πρώτους, με αριθμό εκτρώσεων πάνω από 200.000, κάθε χρόνο, είμαστε και οι πρωταθλητές στην άγνοια. Αφού ξέρουμε τόσο λίγα για τη σεξουαλική ζωή και τα μέτρα που πρέπει να παίρνονται. Ζούμε δηλαδή σε ειρηνική αφασία, και ας κάνουμε τους πανέξυπνους και τους πονηρούς.

Τώρα το πώς συμβαίνει αυτό είναι άλλο πράγμα, που θέλει και τη διερεύνησή του. Και κατά πρώτο, εμείς οι Έλληνες, ενώ είμαστε αχαλίνωτοι στον Έρωτα και έχουμε κάνει την κατάκτηση της γυναίκας επιστήμη, αρνούμαστε να διδάσκουμε στα παιδιά μας την φυσική αυτή πράξη. Κάνουμε με άλλα λόγια τους σεμνούς ή τους ηθικούς και αρκούμαστε σε μισόλογα και υπεκφυγές. Και τα παιδιά πως θα μάθουν; Πως θα έρθουν σε μια, άγνωστη σε αυτά πράξη, χωρίς να γνωρίζουν τις βασικές αρχές και τους κανόνες προστασίας τους; Ύστερα κατακρίνουμε τους διάφορους επιτήδειους που τα αποπλανούν ή τα φέρνουν σε δύσκολη κατάσταση. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτό που πάσχει περισσότερο από μια κάποια ερωτική αποτυχία δεν είναι τόσο το σώμα όσο η ψυχή. Αυτή είναι που επωμίζεται το βάρος, τόσο το σωματικό όσο και το κοινωνικό, ηθικό και οικονομικό. Και όταν η ψυχή νοσεί όλα πάνε στραβά.

Αν και έχει γεμίσει το διαδίκτυο με σεξουαλικό περιεχόμενο, αν και οι τηλεοράσεις βρίθουν από σκηνές ερωτικές, οι νέοι θέλουν την καλή κουβέντα των γονιών τους και την σωστή ενημέρωση. Δεν επιθυμούν να τραυματίσουν τα όμορφα, νεανικά χρόνια τους, απεχθάνονται τις τραυματικές εμπειρίες και τις κακοτοπιές. Όμως κάνουν λάθη και το χειρότερο είναι ότι δεν φταίνε.

Παίρνουμε και εξετάζουμε την έκτρωση από τη μεριά των νεαρών παιδιών και παράλληλα καυτηριάζουμε και τη στάση των μεγάλων, που φτάνουν στην έκτρωση μόνο και μόνο γιατί δεν κάνουν τον κόπο να λάβουν μια προφύλαξη. Κάποιοι από αυτούς αρνούνται με πείσμα να μπουν σε μια διαδικασία ασφαλούς ερωτικής συνεύρεσης. Προτιμούν την έκτρωση από οτιδήποτε άλλο.

Το γεγονός πάντως είναι πως αν κρατούσαμε όλα αυτά τα έμβρυα που καταστρέφονται, και προχωρούσαν κανονικά οι εγκυμοσύνες, σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη από πληθυσμό. Οι εκτρώσεις είναι πάνω από το διπλάσιο των γεννήσεων, και σαυτό οφείλεται, κατά κάποιο τρόπο και η λεγόμενη υπογεννητικότητα της Ελλάδας. Σε τελευταία ανάλυση. Το να είσαι ο υπ’ αριθμόν ένα ερωτικός λαός του Κόσμου, το να έχεις θεοποιήσει τον έρωτα, και να αντιμετωπίζεις πληθυσμιακά προβλήματα, είναι απαράδεκτο και κατακριτέο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *