ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

Εκδηλώσεις από          15       Μαΐου         2022

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2022

Σας προσκαλούμε στη μεγάλη συναυλία των μουσικών συνόλων μας το

Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου

Με τιμή

Ο Διευθυντής του ΜΣΠ

Νίκος Καρδούλιας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σ ΥΝΑΥΛΙΩΝ

Σάββατο 14

 • Μαντολινάτα και «Όμορφη Πόλη»
 • Σύνολο κρουστών
 • Προπαρασκευαστικό παραδοσιακής μουσικής
 • Έντεχνο
 • Μουσικό θέατρο
 • Προπαρασκευαστικό εγχόρδων
 • Κιθαριστικό σύνολο
 • Συμφωνική ορχήστρα
 • Βυζαντινή χορωδία, παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία
 • «Τυφλές ελπίδες»
 • Λαϊκή Ορχήστρα

 

Κυριακή 15

 • Σύνολο πνευστών
 • Σμυρνέικο σύνολο
 • «Δρόμοι της θάλασσας»
 • Δύο μικρά παραδοσιακά σχήματα
 • Ευρωπαϊκή Χορωδία
 • «EX PARENTE» (χορωδία Γονέων)
 • Χορωδία Γ΄ Γυμνασίου
 • Χορωδία μαθητών
 • «Saved by the Bell» – Σύνολο μαθητών
 • «Room 118» (β λυκείου)
 • Ροκ (γ λυκείου)

 

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΣΠ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 18:30

Κ. Μαυρομιχάλη 27, Αγ. Σοφία Πειραιάς

 

 

Δήμος Πειραιά

Ξενάγηση στο Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Ξενάγηση στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Πειραιά,  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 12:00 έως και τις 14:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πολύτιμες αρχειακές συλλογές του Ιστορικού Αρχείου, που ιδρύθηκε το 1957.

Πρωτογενή ιστορικά τεκμήρια, κυρίως του 19ου αιώνα, όπως κατάστιχα, έγγραφα των δημοτικών υπηρεσιών από το 1835, έτος ίδρυσης του Δήμου, γκραβούρες, φωτογραφίες, ιστορικά τεκμήρια ιδιωτών, σπάνια Πειραϊκά βιβλία και δυσεύρετες τοπικές εφημερίδες θα «ταξιδέψουν» τους επισκέπτες στη συναρπαστική ιστορία του Πειραιά.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Ιστορικού Αρχείου και συνολικά της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 214134657 και 2104134651

Ιστορικό Αρχείο Δήμου Πειραιά: Πραξιτέλους 51 και Πύλης, Πειραιάς

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ 

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υποδοχή ιερών λειψάνων

Από την Ιερά Μονή Αγάθωνος Φθιώτιδας

 

Στο πλαίσιο των Κωνσταντίνειων 2022, που θα εορταστούν από 13 έως 30 Μαΐου 2022, ο Ιερός, Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Κω/νου Πειραιά θα υποδεχτεί το χέρι του Αγίου Χαραλάμπους, τμήμα της Κάρας του Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου και την κάρα του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή από την Ιερά Μονή Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Η Υποδοχή των τιμίων λειψάνων θα γίνει την Παρα-σκευή 13 Μαΐου 2022, ώρα 6:30 το απόγευμα μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις»

στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Πειραιά διοργανώνει, από την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 18:30,  στον χώρο της, ένα δωρεάν σεμιναριακό κύκλο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο: «Ευτυχία και Διαπροσωπικές Σχέσεις».

Ο κύκλος αυτός, ο οποίος θα διεξαχθεί σε 5 συναντήσεις,  τις Τρίτες, 17, 24 και 31 Μαΐου, 7 και 14 Ιουνίου, στις 18:30, περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

 • Tα 7 μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων
 • Οι τεχνικές της αυτοσυμπόνιας και ευγνωμοσύνης
 • Γιατί ελέγχουμε τους άλλους και τα γεγονότα
 • Οι κανόνες της έξυπνης γενναιοδωρίας
 • Πώς να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
 • Τεχνικές διαχείρισης συναισθημάτων
 • Η ανθρώπινη εμπιστοσύνη
 • Η προσκόλληση στις σχέσεις ή η αποφυγή τους
 • 12 κανόνες για ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία

Εισηγήτρια είναι η κα Μαρία Κουρούπη, ψυχοπαιδαγωγός, life/business coach και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε σεμινάριο είναι βιωματικό και διαδραστικό με πρακτικές ασκήσεις, γι’ αυτό ενθαρρύνεται η ενεργή αλληλεπίδραση των μελών.

Οι ομιλίες θα διεξαχθούν δια ζώσης για περιορισμένο αριθμό ατόμων και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ζωντανά να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210-4126751, 210-4126752

email: library@piraeus.gov.gr

 

 

Δωρεάν κτηνιατρικές υπηρεσίες

 για αδέσποτες γάτες

 

Ο Δήμος Πειραιά ξεκινά την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την φροντίδα αδέσποτων γατών.

Οι δημότες φιλόζωοι πρέπει να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου στο τηλ. 213-2123034 και στη συνέχεια να καταθέτουν την ηλεκτρονική τους αίτηση στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου protokolo@piraeus.gov.gr

Η υπηρεσία αυτή θα παρέχεται από τον κτηνίατρο κ. Αλέξανδρο Μπουραντά, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Κάνιγγος 6, στον Πειραιά.

Οι αδέσποτες γάτες θα περισυλλέγονται και θα μεταφέρονται στο κτηνιατρείο με ίδια μέσα εθελοντή φιλόζωου.

Παρέχονται οι παρακάτω κτηνιατρικές υπηρεσίες:

Ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή, Πλήρης εμβολιασμός συμπεριλαμβανομένου και του αντιλυσσικού εμβολιασμού, -Μετεγχειρητική Φροντίδα (συνολικά για 3 μέρες παραμονής), Στειρώσεις θηλυκών και αρσενικών γατών, Βασικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για άρρωστα και τραυματισμένα γατιά, Γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων, Εξέταση βασικών βιοχημικών παραμέτρων, Ακτινογραφίες, Νάρκωση ζώων.

 

 

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Ολοκληρώθηκε το DEMO GREEEN PITCHING DAY

Πέντε ΕΠΑΛ της Επιμελητηριακής Περιφέρειας του Bιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, διαγωνίζονται για τις καινοτόμες ιδέες τους στην πράσινη καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Η εκδήλωση βράβευσης του Πρώτου Μαθητικού Διαγωνισμού, που διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, για νεοφυείς και καινοτόμες ιδέες στην πράσινη, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή επιχειρηματικότητα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία, τονίζοντας ότι: «μεγαλύτερη σημασία από το βραβείο έχει η κοινή προσπάθεια, η δημιουργικότητα και η έμπνευση για ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες».

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, μνημόνευσε τα λόγια του αείμνηστου Προέδρου του ΒΕΠ Ανδριανού Μιχάλαρου, ότι «η τεχνική εκπαίδευση είναι επιλογή και όχι λύση ανάγκης».

«Στόχος πρέπει να είναι η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε η χώρα να έχει το απαραίτητο δυναμικό για τα τεχνικά επαγγέλματα τώρα αλλά και στο μέλλον.

Η τεχνική εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να γίνει το «κλειδί», για ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους μας, με μεγάλα οφέλη για τους ίδιους, τις επιχειρήσεις και την Ελληνική οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών

 

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών «NoFinish Line» (25-29 Μαΐου) στην Αγορά του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό  αγώνα 100 ωρών «NoFinish Line», που φέτος θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου στην Αγορά του Καλατράβα, στο ΟΑΚΑ, με στόχο τη στήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σχετική Συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας από τη διεθνή Οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για το παιδί «NoFinish Line International». Ειδικότερα θα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας και να περπατήσουν ή να τρέξουν ανάλογα με την προτίμησή τους για όση ώρα επιθυμούν. Τα χιλιόμετρα που θα κάνουν καταγράφονται μέσω beeper και μετατρέπονται σε ευρώ, τα οποία φέτος, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιαστεί σύντομα με στόχο τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών, προσφύγων από την Ουκρανία.

 

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόγραμμα ψεκασμών

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής για τα έτη 2021-2023», θα διεξαχθούν ο 6ος κύκλος επίγειων και ο 4ος κύκλος από αέρος εφαρμογής προνυμφοκτονίας κουνουπιών στις αναφερόμενες περιοχές ως ακολούθως:

ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ     ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ    Πέμπτη 12/5/2022 6η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Δευτέρα 16/5/2022 6η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ         Δευτέρα 23/5/2022 6η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία που προσφέρεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τη ΣΝΔ ανακοινώνει τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον 3ο Κύκλο Σπουδών του Προγράμματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές

μέχρι την 31η Μαΐου 2022, στις 23.59.

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής θα ακολουθήσει και τρίτη πρόσκληση.

Δώρα Γιαννοπούλου – Γραμματεία του ΔΠΜΣ: «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία». E-mail: dinet@hna.gr & dinet@unipi.gr Τηλ. Επικοινωνίας: 2104581309

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ημερίδα με θέμα «Επιλέγω σπουδές και Δυναμικά Επαγγέλματα»

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 11.00 π.μ., στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη & τον Δήμο Κορυδαλλού, διοργανώνει WEBINAR Επαγγελματικού Προσανατολισμού,  με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία.

Θέμα Ημερίδας «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ», σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και ομιλητή τον Δρ. Κότιο Κωνσταντίνο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Καριέρας και ιδρυτή της.

Το βιωματικό webinar περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για μαθητές των τελευταίων τάξεων Γυμνασίου και των τάξεων του Λυκείου, καθώς και για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

 • Οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές μαθημάτων ανά τμήμα, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα, περιορισμός εισακτέων κ.ά.)
 • Επαγγέλματα με Μέλλον στην Αγορά Εργασίας με τα νέα δεδομένα της πανδημίας
 • Έξυπνες επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο
 • Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήματα, μετεγγραφές, παθήσεις)

Κατά τη διάρκεια του webinar ο Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας αναφορικά με τις Κατευθύνσεις, τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα με συντονιστή τον εκπαιδευτικό, κ. Γεώργιο Χασιακή Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών ΕΕΠ.

Οι οδηγίες για το zoom θα αποσταλούν δύο ημέρες πριν την εκδήλωση.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 41 26 917 κα Παναγοπούλου Αγγελική.

 

 

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Προβολή ντοκιμαντέρ

 

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, σας προσκαλούμε στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στις 11:00π.μ. στο Ιστορικό Ίδρυμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος – κινηματογράφος ΛΑΪΣ στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας «ΑΓΩΝ».

«Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ» (διάρκειας 33′) σε παραγωγή του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, σε σκηνοθεσία του φωτογράφου Ιωάννη Ασβεστά. Τα κείμενα και το σενάριο επιμελήθηκε η συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης Ανδρομάχη Πενταρβάνη, την αφήγηση και την πρωτότυπη μουσική ο μουσικοσυνθέτης Κωνσταντίνος Ζυγουράκης.

Η ταινία αφηγείται τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας Συντηρητής Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στην προσπάθειά του να προστατέψει, να αναδείξει και να διαφυλάξει την Πολιτιστική Κληρονομιά του τοπου μας στο διηνεκές

 

 

EΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ»

Αρτοκλασία για τον Άγιο Θεράποντα

Σας προσκαλούμε το Σάββατο το πρωί στις 14 Μαΐου 2022 και ώρα 8.00 – 9.30 π.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας,  για να τιμήσουμε και πάλι τον γείτονά μας «Άγιο Θεράποντα».

Όπως γνωρίζετε ο σύλλογός μας προσφέρει αρτοκλασία προς  υγεία για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας υπενθυμίζοντας με έντυπο… που; ήταν κάποτε η εκκλησίτσα του; πως τον εόρταζαν τότε οι κάτοικοι της Γειτονιάς Μας;

Καθώς… και άλλες θρησκευτικές και αληθινές πληροφορίες γραμμένες από τους κατοίκους της περιοχής μας, για καλή αρχή «ελάτε να ευχηθούμε όλοι μαζί μαζί»…

Με εκτίμηση,Ουρανία Β. Περιμένη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ«Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ»

Τ: +30 693 7451 660 Φ: +30 210 42 22 565

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Φεστιβάλ Ερασιτεχνών Μουσικών Σχημάτων και Ολιγομελών Χορωδών

 

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Μουσικών Σχημάτων και Ολιγομελών Χορωδιών.

Δίνει, δηλαδή, μουσικό βήμα προκειμένου να παρουσιάσουν το έργο τους τα ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα και οι χορωδίες της περιοχής αλλά και άλλων περιοχών. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Α. Σαμαράκης», το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, από τις 5μμ έως τις 10μμ, με δωρεάν είσοδο για το κοινό.  Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

 

 

Τμήματα Γυμναστικής Ενηλίκων

σε υπαίθριους αθλητικούς χώρους

 

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατανοώντας την ανάγκη των δημοτών για άθληση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Άθληση για Όλους, ξεκίνησε την Τρίτη 3/5/2022, τμήματα γυμναστικής ενηλίκων.

Τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, θα δημιουργηθούν πρωϊνά ολιγομελή τμήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή, στους εξής χώρους:

Πάρκο Πρέσοφ κατά τις ώρες: 08:30-09:30 & 09:30-10:30.

Πάρκο «Α. Παπανδρέου» (Σελεπίτσαρι) κατά τις ώρες: 08:30-09:30, 09:30-10:30 &10:30-11:30.

Κλειστό γυμναστήριο «ΑΡ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ» κατά τις ώρες: 08:30-09:30, 09:30-10:30 & 10:30-11:30.

Πληροφορίες – αιτήσεις: τμήμα αθλητισμού, τηλ: 213-2074-676 & 677, 678.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Εκδήλωση μνήμης

για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στις 7 το απόγευμα, στο μνημείο Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού στον οικισμό Σταματάκη (Δημοτική Ενότητα Ρέντη), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνουν: ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ρέντη ΙΩΝΙΑ.

Για την γενοκτονία των Ποντίων θα μιλήσει η κ. Αρχοντία Παπαδοπούλου Ιστορικός & Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος με ευθύνη και συντονισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Δημοτικής Ενότητας Ρέντη.

 

 

Εγγραφές στους Παιδικούς Βρεφικούς σταθμούς

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών για τους Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Νίκαιας – Ρέντη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τη σχετική αίτηση έως και τις 3 Ιουνίου 2022, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την ένταξη των παιδιών στους σταθμούς του Δήμου καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις στο παρακάτω link: https://nikaia-rentis.gov.gr/%ce%b5%-ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%-b5%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7/%ce%ad%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%be%ce%b7-%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%-81%ce%b1%cf%86%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b3%-ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80/

 

 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

Δωρεάν Εεξέταση για τον HIVκαι τις Ηπατίτιδες B & C

 

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis δράσεις με σκοπό την ενημέρωση – πρόληψη – εξέταση για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

Η Κινητή Μονάδα της Praksis θα βρίσκεται για την πραγματοποίηση εξετάσεων για τον ιό HIV και για τις ηπατίτιδες B & C:

 • Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στην πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου (Πλατεία Δημαρχείου) στο Μοσχάτο από ώρα 11:00 έως 14:00 και
 • Παρασκευή 10 Ιουνίου στην πλατεία Μακεδονίας στον Ταύρο από ώρα 11:00 έως 14:00.

Η  δράση θα επαναλαμβάνεται για το επόμενο διάστημα κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα και στις 2 κοινότητες εναλλάξ.

Η εξέταση πραγματοποιείται δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά, χωρίς ραντεβού και το αποτέλεσμα θα λαμβάνεται άμεσα.

Για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό γύρω από θέματα πρόληψης και ενημέρωσης για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

Πληροφορίες: Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: 210-3426414, και 210-4836392. Praksis:  https: https://praksis.gr/

 

 

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ενημέρωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

 

Ο Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με την AMKE «Με Οδηγό το Διαβήτη» στα πλαίσια Εκστρατείας Ενημέρωσης της Τρίτης Ηλικίας πάνω στη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, διοργανώνουν Δράση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας.

Το κοινό μπορεί να προσέρχεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στο τηλέφωνο 6981952666 ή χωρίς ραντεβού με αναμονή στον χώρο υποδοχής του κτηρίου. Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια της δράσης θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αποφυγής του κορωνοϊού covid-19.

Η δράση θα λάβει χώρα την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας, ώρα 12:00-15:00.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Εθελοντική Αιμοδοσία

 

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από 10.00’ έως 13.00’, στον 1ο όροφο  του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Είσοδος από Τερψιχόρης)., Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Ασκληπιείου Βούλας, διοργανώνει την 76η Εθελοντική Αιμοδοσία του,

Για την αποφυγή συγκέντρωσης  εθελοντών αιμοδοτών και τον περιορισμό της αναμονής, οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να προγραμματίζουν  έγκαιρα  το ραντεβού τους επικοινωνώντας στο Τ. 210-98 39 373 (08.00’-14.00’).

Τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας και το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας δίνουμε αίμα και στηρίζουμε τις τράπεζες αίματος, ειδικά αυτό το διάστημα, μετά την προηγηθείσα μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας.

 

 

ΔΗΜΟΣ AIΓΑΛΕΩ

Σεμινάριο Καρδιαγγειακών προβλημάτων

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00 – 21:00, ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το 5ο webinar της Εταιρείας Καρδιαγγειακών Προβλημάτων Εγκυμοσύνης με τίτλο «Δια-γνωστικές καρδιολογικές δοκιμασίες στην εγκυμοσύνη», που θα πραγματοποιηθεί την

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατήστε εδώ:

https://tmg.gr/en/wp-content/uploads/2022/01/-CGThursday-s_Webinar5-QRP.pdfCE%B5%CF%89,inar5%2DQRP.pdf

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΤΟ Α΄ ΚΑΠΗ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ 7

 

Ο Δήμος διενεργεί Δωρεάν Rapid Test, κάθε Πέμπτη στο Α’ ΚΑΠΗ, Καλαντζάκου αρ. 7.

Οι ενέργειες ήταν αποτέλεσμα πλήθους αιτημάτων γονέων μαθητών της σχολικής κοινότητας της πόλης μας, που χρειάζεται συχνά να πραγματοποιούν rapid test, αφού όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό. Ιδιαίτερα αυξημένα επίσης ήταν και τα αιτήματα πολιτών  της περιοχής μας, που χρειάζεται να κάνουν  rapid test, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά περιμένοντας σε ουρές στα φαρμακεία της περιοχής, όπου απευθύνονται κυρίως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Σάββατο 14 Μαΐου 2022, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο Παρεκκλήσιο Αγίου Λουκά του Ιατρού, ο δήμος προγραμματίζει Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο ΚΕΠ Υγείας, 2105690436, 6906045956, 9.00-15.00.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Κάθε Δευτέρα ώρα 5.00 μ.μ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, η καθηγήτρια Μοντελίστ Δέσποινα Μακρυνικόλα παραδίδει μαθήματα πλεξίματος.

 

 

Κάθε Δευτέρα ώρα 6μμ

στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδας Πειραιά, πραγματοποιούνται συναντήσεις πιστών με θέμα τις αναλύσεις ιερών κειμένων της Αγίας Γραφής, με ομιλητή τον π. Δανιήλ Ψωΐνο. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Κάθε Δευτέρα στις 18:30 με 19:30

στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιά πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης με θέμα «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη» από τον Γενικό Διευθυντή του Ρ/Σ Πειραιά π. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

 

 

Κάθε Τετάρτη, και ώρες 17:00 -19:00

στα γραφεία της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πει-ραιά, Ευαγγελιστρίας 21 και Ευριπίδου, στον Α΄ όροφο, πραγματοποιούνται σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Πληροφορίες – συμμετοχές: 6978143077.

 

 

Κάθε Τετάρτη ώρα 7μμ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, θα γίνονται τα μαθήματα της Χορωδίας και οι πρόβες, υπό την Διεύ-θυνση της Μαέστρου και Μουσικού κ. Δέσποινας Σκουλάξενου.

 

 

Κάθε Τετάρτη ώρα 7μμ

ο Λυκειάρχης και Νομικός Παναγιώτης Μητροπέτρος, πραγματοποιεί διαδικτυακά προσεγγίσεις στον Ηράκλειτο, αναλύσεις αποσπασμάτων από σωζόμενα έργα του. Δηλώσεις συμμετοχής στην Αιγηΐδα: 2104100286, email: aegeeis1-@gmail.com.

 

 

Κάθε Πέμπτη, το απόγευμα, από 7:30 έως 10:30 μμ,

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, τελείται βραδινή Θεία Λειτουργία, για τους εργαζόμενους αδελφούς μας και για τους ευλαβείς προσκυνητές, φίλους και ενορίτες του Ναού.

 

 

Κάθε Σάββατο

στην Αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΕΧΑ Πειραιά, Φίλωνος 34Α, πραγματοποιούνται οι συναντήσεις του κατηχητικού Σχολείου. Ώρα 12 το μεσημέρι για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Ώρα 4μμ, για μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

στην Γκαλερί Art-Prisma, η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη, θα σας ξεναγήσει στην έκθεση του Ευάγγελου Παπαγιάννη «Χωρίς τίτλο».

 

 

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, ώρα 6μμ

στο παρεκκλήσι του Πειραϊκού Φάρου, Πραξιτέλους 173, Πειραιά, θα τελεστεί εσπερινός.

 

 

 

Σάββατο 14 Μαΐου 2022, ώρα 7:30πμ

στο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Πειραϊκός Φάρος», Πραξιτέλους 173, Πειραιά, θα τελεστεί Ιερά Θεία Λειτουργία.

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου

στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί διοργάνωση «Ειρηνοδρομίας», μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Η “Ειρηνοδρομία”, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγούλεια» στη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του δίπλα στην ομώνυμη πλατεία, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημήτριου σε συνεργασία με το σωματείο κλασσικού αθλητισμού. Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται στις 09:00, στις 15/05/2022. Πληροφο-ρίες: ιστοσελίδα: https://www.eiri-nodromia.gr/ και Facebook: https://www.facebook.com/Eirinodromia/

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 6μμ, στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιά, θα εορταστεί πανηγυρική η λήξη των κατηχητικών σχολείων.

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ο Πολιτιστικός, Εκδρομικός και Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Πειραιά ΖΗΝΩΝ, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με εκδρομή στην Ζάχολη Κορινθίας.

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρες 8:30 πρωΐ με 13.00

στα δημοτικά πολυϊατρεία, Τάκης Μελάς, Αγχιάλου 104, Πειραιάς, θα διενεργηθεί Εθελοντική αιμοδοσία, από τον σύλλογο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 7:30μμ.

στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου Κερατσινίου, θα εορταστεί πανηγυρικά ο Αρχιστράτηγος της Επανάστασης του 21, με χορούς, τραγούδια και θεατρικά δρώμενα. Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022, ώρα 9πμ, στις εγκαταστάσεις της ΠΕΣΥΔΑΠ στο όρος Αιγάλεω, στην περιοχή Σχιστού, θα γίνει συνάντηση εθελοντών για πεζοπορία με στόχο την προστασία του βουνού Αιγάλεω.

 

 

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ζαχαρίου

στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Εκδήλωση αφιερωμένη στον εμβληματικό μηχανικό του 20ου αιώνα, Αλέξανδρο Ζαχαρίου,  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

 

Στο αφιέρωμα, η  αρχιτέκτονας και Διδάκτωρ ιστορίας κα  Ελένη Καλαφάτη θα παρουσιάσει την σύνθετη προσωπικότητα, αλλά και την πολυσχιδή δραστηριότητα του Αλέξανδρου Ζαχαρίου.

Παράλληλα, ο Όμιλος Ιστορίας της Τέχνης του Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής, θα παρουσιάσει την εργασία του: «Βίλλα Ζαχαρίου, μια διαδραστική εμπειρία»,  που πραγματοποιήθηκε στο  πλαίσιο  του  Συμποσίου «Τοπόσημα  μνήμης  και  πολιτισμού  στην  Εκπαιδευτική  Περιφέρεια  Πειραιά».

Οι μαθητές επέλεξαν τη  Βίλλα Ζαχαρίου, εμβληματικό τοπόσημο του Νέου Φαλήρου και ασχολήθηκαν με  την  ιστορική  και  αρχιτεκτονική  του  τεκμηρίωση  και παρουσίασαν μια in situ, μία δράση.

Λίγα λόγια  για τον Αλέξανδρο Ζαχαρίου

Ο Ζαχαρίου, με καταγωγή από το Καρπενήσι, γεννήθηκε στη Βραΐλα της Ρουμανίας το 1869 και τελείωσε το Γυμνάσιο στην Αθήνα. Οι σπουδές μηχανικού που παρακολούθησε στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης από το 1887 ως το 1891, τον οδήγησαν στη Γερμανία όπου εργάστηκε σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες εκτελώντας σπουδαία σιδηροδρομικά, λιμενικά και υδραυλικά έργα το χρονικό διάστημα 1892-1899 και αποκτώντας μια σπουδαία εμπειρία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αποφασίζει να συνεργαστεί με τους Χατζηκυριάκο, Νικόλαο Κανελλόπουλο και Λεόντιο Οικονομίδη, με τους οποίους είχε συναντηθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στη Ζυρίχη, με τους οποίους ίδρυσαν από κοινού την Τσιμεντοποιΐα «Τιτάν» η οποία αποτέλεσε μια τομή στην ιστορία της εκβιομηχάνισης της χώρας. Αποχωρώντας λίγο αργότερα από τον Τιτάν, ίδρυσε την «Ανώνυμο Οικοδομική Εταιρεία ο Τέκτων» με την οποία άφησε το στίγμα του στην οικοδομική δραστηριότητα της χώρας.

 

 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

η ΧΕΝ Πειραιά θα πραγματοποιήσει εξόρμηση, επίσκεψη με ξενάγηση στον “Πύργο της Βασιλίσσης” στο ΙΛΙΟΝ. Αναχώρηση από Πλατεία Τερψιθέας 9.30 π.μ. Πληροφορίες: 210 41 81 674 και 210 41 85 080 και στο Email: xenpirea@gmail.com

 

 

Κυριακή 22 Μαϊου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗ    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου Οινόης – Πλαταιές

Άγιος Βασίλειος Βοιωτίας

«Η Φωνή των Πειραιωτών» διοργανώνει ημερήσια Προσ-κυνηματική, Αρχαιολογική, Ενημερωτική, Χαλαρωτική εκ-δρομή στην Ιερά Μονή Οσίου Μελετίου Οινόης, τις Πλαταιές και τον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας.

Με ξεναγό και οδηγητή τον Λυκειάρχη, Νομικό και Συγγραφέα κ. Παναγιώτη Μητροπέτρο που θα μας ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών, όπου γράφηκε ο επίλογος των ορέξεων των Περσών για κατάληψη της Ευρώπης.

Αναχώρηση ώρα 8:15 πρωΐ από το προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Καφές

και πρώτη γνωριμία σε καφέ στην Οινόη.

Θα επισκεφτούμε τη Ιερά Μονή του Οσίου Μελετίου, τις ένδοξες Πλαταιές και το γραφικό παραλιακό χωριουδάκι τον Άγιο Βασίλειο, όπου θα καταλήξουμε για φαγητό, μπάνιο, χαλάρωση και βολτίτσα.

Μοναδική προσφορά με δυναμική επιστροφή στην κανονικότητα.

Απαραίτητες οι μάσκες στον χώρο του πούλμαν και τους λοιπούς κλειστούς χώρους.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 210 4223551, Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

Εξόφληση μέχρι Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 ώρα 6μμ.

ΤΙΜΗ 12 ΕΥΡΩ

 

 

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ώρα 6μμ

στην αίθουσα της Β΄ Δη-μοτικής Κοινότητας Πειραιά, Δραγάτση 1, το λογοτεχνικό Εργαστήρι «Εν Πλώ» του Λογοτέχνη, Εκπαιδευτικού και Κριτικού Παύλου Φήμη, θα πραγματοποιήσει δίωρη συνάντηση μελών και φίλων στην οποία θα γίνει παρουσίαση του βίου και του έργου του Αλέκου Σακελλάριου (1913-1991) 31 χρόνια από τον θάνατό του, από την Λογοτέχνιδα Ντόρα Παπαλιβερίου – Φήμη, κατά την πρώτη ώρα και επεξεργασία κειμένων μελών κατά την δεύτερη ώρα.

 

 

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, ώ-ρα 7.00 μ.μ

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρ. Πολυτεχνείου 82, θα πραγματοποιηθεί Ολομέλεια. Παρακαλούμε για την παρουσία όλων των μελών. Πληροφορίες: 210 41 81 674 και 210 41 85 080 και στο Email: xenpirea @gmail.com

 

 

Σάββατο 28 Μαΐου 2022, ώρα 11:30 το πρωΐ

Στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Λιμάνι Ζέας Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Ταξιδεύοντας… στη ναυτική ιστορία του Πειραιά». Γνωριμία με το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και περιήγηση στους πολεμικούς λιμένες του Πειραιά. Η Εκδήλωση εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2022» με διοργάνωση του Σωματείου ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Μαργαρίτας Βέργου. Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες 6943535994.

 

 

Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στις 9 το βράδυ

στην πλατεία Γ. Καραϊσκάκη, μπροστά από τον ηλεκτρικό σταθμό του Νέου Φαλήρου, η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» συμμετέχοντας όπως κάθε χρόνο στις «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022» διοργανώνει για πρώτη φορά «Κρητικό πανηγύρι» και σας προσκαλεί, με ζωντανή μουσική, κρητικό πιλάφι και άλλα κρητικά καλούδια. Πληρο-φορίες: Τηλ. 210 41 71 498.

 

 

Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ώρα 11πμ

στο ρολόϊ Αυγό του Πασαλιμανιού, το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Μαργαρίτας Βέργου, θα μας ξεναγήσει στην περιοχή. Διοργάνωση στο πλαίσιο των Η-μερών Θάλασσας 2022. Πληρο-φορίες 6943535994.

 

 

Από 3 έως 8 Ιουνίου 2022,

προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό νησί της Πάτμου διοργανώνει η «Πειραϊκή Εκκλησία».

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν στο Σπήλαιο της Αποκα-λύψεως, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και σε άλλα προσκυνήματα του νησιού. Θα ε-πισκεφθούν, επίσης, τους Λειψούς και την «Παναγιά του Χάρου».

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής στο 2104118640.

 

 

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, ώρα 7μμ,

στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Μαργαρίτας Βέργου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το ζήτημα της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού» με ομιλητή τον Καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη, πρώην πρύτανη της Παντείου. Πληροφορίες 6943535994.

 

 

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, ώρες 10, 11, 12 και 13

παρουσίαση στην ξύλινη αποθήκη, 34ου Συντάγματος Πεζικού, Πειραιά,  από το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ της Μαργαρίτας Βέργου, των αρχαιολογικών ευρημάτων από την επέκταση του ΜΕΤΡΟ. Πληροφορίες 6943535994.

 

 

Κυριακή 5 Ιουνίου

παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και ο Πολιτιστικός, Εκδρομικός και Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Πειραιά ΖΗΝΩΝ, θα την γιορτάσει με επίσκεψη στο Μουσείο Περιβάλλοντος σε Επίδαυρο – Λιγουριό.

 

 

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, ώρα 7.00 μ.μ.

στην αίθουσα εκ-δηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, οι Ομάδες Βιβλίου, θα παρουσιάσουν τα βιβλία που διάβασαν και ανέλυσαν τη χρονιά που πέρασε. Παράλληλα τα καλλιτεχνικά τμήματα Πηλού, Decoupage και Πλεκτικής θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 210 41 81 674 και 210 41 85 080 και στο Email: xenpirea@gmail.com

 

 

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ώρα 7.30 μ.μ.

στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΕΝ Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 82, τα τμήματα Κοπτικής – Ραπτικής, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 210 41 81 674 και 210 41 85 080 και στο Email: xenpirea@gmail.com

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *