ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

φωνη πειραιωτών 1

Εκδηλώσεις από         7        Μαΐου       2021

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Γ. ΘΕΟΤΟΚΗ 49, ΤΗΛ. 210-4513468

 

ιερα πανηγυρισ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

αγιου νειλου μυροβλυτου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ, 8 ΜΑΪΟΥ 2021

 

18.30 Μέγας Αναστάσιμος και Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία η ακολουθία των Εγκωμίων στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 9 ΜΑΪΟΥ 2021

 

07.00 Όρθρος και εν συνεχεία Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η Ακολουθία Μικρού Αγιασμού μετά ειδικής ευχής υπέρ υγείας στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

 

18.15 Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, 10 ΜΑΪΟΥ 2021

 

18.00 Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις στον Όσιο Νείλο τον Μυροβλύτη.

 

 

Κάθε Τρίτη στις 11.00 π.μ. τελείται στο Ναό του Αγίου Νείλου, Ιερά Παράκληση στον Ταξιάρχη Αρχάγγελο Μιχαήλ.

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑIA

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

για μαθητές

από τη Δημοτική Πινακοθήκη

 

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα «21 Ιστορίες για την Επανάσταση: Γνωρίζοντας τον Αγώνα των Ελλήνων μέσα από την τέχνη του Σταμάτη Λαζάρου».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης (Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου) .

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να προσεγγίσουν, με ένα διαφορετικό τρόπο, στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, μέσα από τα μοναδικά έργα του Σταμάτη Λαζάρου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται για:

  • Δημοτικά και Γυμνάσια: κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 14:00-15:00

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα: email: pinakothikiedu@piraeus.gov.gr

Χρονική περίοδος υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος: Απρίλιος 2021 – Δεκέμβριος 2021

 

Διαγωνισμός φωτογραφίας

για την τουριστική προβολή του Πειραιά

 

Ο Δήμος Πειραιά και το Destination Piraeus σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagramers Events διοργανώνουν ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «My_Piraeus» και προσκαλούν φωτογράφους κάθε επιπέδου (επαγγελματίες ή μη) να στείλουν φωτογραφίες που θα αναδεικνύουν τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης του Πειραιά.

Οι 100 φωτογραφίες που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «My_Piraeus», σε πολιτιστικό χώρο του Δήμου Πειραιά, το φθινόπωρο ή μεταγενέστερα, σύμφωνα πάντα με τις επιδημιολογικές συνθήκες για τον COVID-19.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες θα αξιοποιηθούν από το Destination Piraeus, τον Οργανισμό για την τουριστική προβολή του Δήμου Πειραιά, σε ενέργειες για την ανάδειξη του Δήμου, με αναφορά πάντα στο όνομα του κάθε φωτογράφου.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό και την έκθεση φωτογραφίας είναι δωρεάν.Προθεσμία υποβολής συμμετοχής: Τετάρτη 30/6/2021.

Όρους, προϋποθέσεις και οδηγίες συμμετοχής στον διαγωνισμό θα βρείτε στο link: tinyurl.com/gre-mpt

 

Blue Lab: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

για συμμετοχή στα προγράμματα του 6ου κύκλου

 

Το Blue Lab, το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 6ου κύκλου προγραμμάτων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 15 Μαΐου 2021, τόσο στο πρόγραμμα αξιοποίησης προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και στο πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:

  • Δωρεάν Σεμινάρια τρισδιάστατου σχεδιασμού
  • Δωρεάν Σεμινάρια τρισδιάστατης εκτύπωσης
  • Δωρεάν Σεμινάρια ψηφιακής τεχνολογίας & αυτοματισμών
  • Δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών με σκοπό την εξέλιξη μιας επιχειρηματικής ιδέας σε βιώσιμη επιχείρηση

Η συμμετοχή στα προγράμματα του Blue Lab περιλαμβάνει απομακρυσμένη εκπαίδευση, καθώς και πρόσβαση σε ανοιχτού λογισμικού εργαλεία ειδικά για τα τεχνολογικά σεμινάρια, ενώ το πρόγραμμα υποστήριξης νέων επιχειρηματικών ιδεών περιλαμβάνει απομακρυσμένα σεμινάρια και workshops, καθώς και εξ’ αποστάσεως συμβουλευτική καθοδήγηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε ιδέας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο site του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά www.bluelab.gr, όπου είναι διαθέσιμες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε πρόγραμμα.

 

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ψεκασμοί Προνυμφοκτονίας

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής», σας γνωστοποιούμε ότι ο 4ος κύκλος επίγειων εφαρμογών σε περιοχές των Δήμων της Π.Ε. Νήσων, θα διενεργηθεί ως ακολούθως:

 

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 06-05-2021 4Η ΕΠΙΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-05-2021 4Η ΕΠΙΓΕΙΑ

 

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία

ΝΕΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Τα νησιά και ο παράκτιος χώρος της Ελλά-δας είναι το θεμέλιο της ελληνικής οικονομίας, καθώς το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ναυτιλία, τον τουρισμό και το στοιχείο της «θάλασσας». Το μήκος των ακτογραμμών μας, μας κατατάσσει στην ενδέκατη θέση διεθνώς ενώ κατ’ έκταση είμαστε στην ενενηκοστή πέμπτη. Ταυτόχρονα ο Ελληνικός θαλάσσιος χώρος παράκτιος και νησιωτικός, από το Αιγαίο, την Κρήτη μέχρι το Ιόνιο, έχει διεθνή και ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραι-ώς παρουσιάζει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δια-χείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία” με πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων, για (50) πενήντα ενδιαφερόμενους, στον 1ο κύκλο σπουδών, ακαδημαϊκού έτους 2021 – 2022.

https://maritime-unipi.gr/pms_anakoinoseis/prosklisi-ypovolis-ypopsifiotiton-mps-quot-diacheirisi-limenon-paraktia/

Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και καλλιεργεί δεξιότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Λιμενικής Οικονομικής και Πολιτικής, της Παράκτιας Οικονομίας, της Διαχείρισης και Λειτουργίας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων, στη σχέση τους με την Εφοδιαστική αλυσίδα.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://maritime-unipi.gr/spoudes/metaptychiakes-spoudes/diacheirisi-limenon-paraktia-oikonomia/

Χλωμούδης Κωνσταντίνος

Διευθυντή ΜΠΣ «Διαχείριση Λιμένων & Παράκτια Οικ

ονομία»

Καθηγητής Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών

 

 

ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Διαγωνισμός φιλαναγνωσίας

για παιδιά και εφήβους

 

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, διοργανώνει διαγωνισμό φιλαναγνωσίας για παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-17 ετών και για σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

20 συγγραφείς δίνουν τη φωνή τους σε αγαπημένα τους βιβλία, τα οποία μπορούν να ακούσουν τα παιδιά στο κανάλι του Ιδρύματος στο Spotify ή να τα βρουν στην ιστοσελίδα μας και στο Facebook. Αφού διαβάσουν τις αναλυτικές οδηγίες του διαγωνισμού, μπορούν να κάνουν -μόνα τους ή με φίλους τους- όσες δραστηριότητες επιθυμούν για κάθε βιβλίο που ακούν και να μαζέψουν πόντους.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία τους: 1η κατηγορία: 5-7 ετών, 2η κατηγορία: 8-11 ετών, 3η κατηγορία: 12-15 ετών, 4η κατηγορία: 16-17 ετών

Αναλυτικές οδηγίες διαγωνισμού:

Θα δεχόμαστε το υλικό των δραστηριοτήτων στο email education@laskaridisfoundation.org για κάθε βιβλίο καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, έως και την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00, Τηλ. 216 900 3747, 216 900 3720 -21 -22. e-mail: info@laskaridisfoundation.org

 

 

Ίδρυμα Λασκαρίδη

Διαδικτυακή Συζήτηση – Τρίτη 11 Μαΐου 2021

 

Σκύβοντας πάνω από τα ανείπωτα.

Απώλεια και Τραύμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα Σκύβοντας πάνω από τα ανείπωτα. Απώλεια και Τραύμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον τελευταίο χρόνο, έχουμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας  Covid-19. Πολλοί από εμάς έχουμε νοσήσει οι ίδιοι, ή έχουμε στο περιβάλλον μας άτομα που έχουν νοσήσει. Στον αγώνα αυτόν, απλοί πολίτες, γιατροί και νοσηλευτές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον φόβο, τον κίνδυνο, την αβεβαιότητα και το άγχος.

 

Τι μας αφήνει μια πανδημία; Πώς διαχειριζόμαστε τον φόβο της ασθένειας και, κυρίως, πόσο τραυματική είναι η εμπειρία της ασθένειας, είτε τη βιώνουμε ως ασθενείς, είτε ως γιατροί, νοσηλευτές, φροντιστές και συγγενείς των ατόμων που νοσούν;

 

Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η  Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος, Κατερίνα Λασκαρίδη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός BSc., MSc., Med.

 

Ομιλητές: Colin Newton & Elliot Newton, Εκπαιδευτικοί Ψυχολόγοι MSc. BSc. Ιδρυτές του Inclusive Solutions & του Κύκλου των Φίλων.

Κατερίνα Λασκαρίδη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός BSc., MSc., Med.

Την εμπειρία τους καταθέτουν νοσηλευτές από νοσοκομεία αναφοράς.

 

Σκοπός της συζήτησης είναι: α) να μιλήσουμε ανοιχτά για τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, β) να επικεντρωθούμε, πιο συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις περιστατικών νοσηλείας λόγω covid, γ) να καταλάβουμε πώς ορίζεται το τραύμα και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας τραυματικής εμπειρίας, δ) να παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις της τραυματικής εμπειρίας στις οικογενειακές και επαγγελματικές μας σχέσεις, ε) να εξερευνήσουμε τρόπους διαχείρισης του τραύματος, στ) να μιλήσουμε για το πένθος σε σχέση με την πανδημία.

 

Η συζήτηση θα διενεργηθεί σε μία συνάντηση, την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 και ώρες 18.00-20.00. Η διεξαγωγή της θα είναι στην αγγλική (με ελληνικό σχολιασμό) και την ελληνική γλώσσα.

 

Η συνάντηση διεξάγεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom. Τον σύνδεσμο παρακολούθησης θα τον λάβετε στο email σας, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Πληροφορίες στη Γραμματεία του Ιδρύματος

Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00

Τηλ. 216 900 3700, 216 900 3721

e-mail: info@laskaridisfoundation.org

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Εγγραφές – επανεγγραφές

στα τμήματα προσχολικής αγωγής

 

Η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Περάματος ενημερώνει ότι η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής θα ξεκινήσει στις 10/05/2021 και θα ολοκληρωθεί στις 31/05/2021.

Δικαίωμα εγγραφής στα παιδικά τμήματα έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί: από 01/01/2018 έως και 28/02/2019

Δικαίωμα εγγραφής στα βρεφικά τμήματα έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί: από 01/03/2019 έως και 28/02/2020 -μεγάλα βρέφη και από 01/03/2020 έως και 28/02/2021 – μικρά βρέφη

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και οι απαιτούμενες πληροφορίες στον ιστότοπο: www.perama.gr

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, ο σύνδεσμος θα ανακοινωθεί στον ιστότοπο του Δήμου και θα ενεργοποιηθεί την 10η Μαΐου 2021.

Διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 210-4411595, 210-4411561, 213-2037211, 213-2037214

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ -  ΡΕΝΤΗ

Δωρεάν Τέστ ΠΑΠ

 

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, συνεχίζουν στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου για τις γυναίκες της πόλης μας, να προσφέρουν δωρεάν τη διενέργεια ΤΕΣΤ Παπανικολάου (για γυναίκες άνω των 25 ετών)  και ψηφιακής μαστογραφίας για γυναίκες άνω των 40 ετών.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι . Ρέντη επισημαίνει την ανάγκη προστασίας της υγείας όλων μας, την οποία ως ένα μεγάλο βαθμό διασφαλίζουμε με την έγκαιρη διάγνωση.

Οι εξετάσεις, παρέχονται δωρεάν μέχρι και 15 Μαΐου 2021 και πραγματοποιούνται στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους), με προγραμματισμένο ραντεβού στο τηλέφωνο 210 3620831.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Κάθε μέρα από τις 5μμ έως τις 8:30μμ,

στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νικαίας, έχουμε την μεγάλη ευλογία να προσερχόμεθα για ατομική προσευχή και να  προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό με Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στον Ναό, τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ια-τρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, και να πάρουμε λαδάκι από την κανδήλα του Αγίου.

 

 

Οι ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες

που τελούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς μεταδίδονται απ’ ευθείας μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα από τον  ενοριακό ιστότοπο agios-dimitrios.blog-spot.com

 

 

Κάθε Τρίτη στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Νείλου Πειραιά, τελείται Παράκληση στον Ταξιάρχη Αρχάγγελο Μιχαήλ.

 

 

Κάθε Τετάρτη και ώρα 7-9 μ.μ. και μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021

ο Φιλόλογος, Ιστορικός, Νομικός, Λυκειάρχης Πάνος Μητροπέτρος, με την βοήθεια της κόρης του Ναταλίας Μητροπέτρου, συνεχίζει, διαδικτυακά, με τις Ηθικές Προτροπές του Επίκουρου («Γνωμολόγιον» ή «Προσφώνησις») και την θεωρία του για τα «Ουράνια Φαινόμε-να» (Επιστολή προς Πυθοκλέα). Πληροφορίες στην «Αιγηΐδα»: τηλέφωνο 210-4100286 / 219. Τα διαδικτυακά μαθήματα γίνονται από τα αρχαία Ελληνικά κείμενα. Ελάτε στην παρέα μας. Θα γαληνεύσει η ψυχή σας.

 

 

Από 6 Απριλίου 2021

στην Art Prisma Gallery, Κουντουριώτου 187, Πειραιάς, ομαδική έκθεση με το τίτλο »Ιδε ο Άνθρωπος». 21 εικαστικοί συμ-μετέχουν. Εκτίθεται και έργο του σημαντικού Έλληνα εικαστικού Γιάννη Τσαρούχη. Συμ-μετέχουν οι καλλιτέχνες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ (1910-1989) – ΔΑΦΝΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ- ΑΔΡΙΑΝΟΣ – ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ – ΗΕΝΚ VAN BOEKEL – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ – ΠΕ-ΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑ-ΦΙΔΑ – ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΘΗΝΑ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – Α-ΘΗΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ – ΝΙΚΟΣ ΜΙ-ΚΡΟΥΛΗΣ – ΙΩ-ΑΝΝΑ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΙΛΑ ΠΑΠΟΥΛΑ – ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΒΑΣΩ ΠΟΥΡΙΔΟΥ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΟΦΡΑ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ – ΜΑΡΙΤΑΣΑ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΙΩΤΑΚΗ – ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ. Επιμέλεια ΝΑΤΑΣΑ ΘΩ-ΜΑΚΟΥ Τηλ επικοινωνίας 6906409125

 

 

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου ΓΟΧ Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ψαρρών. Ώρα 7πμ θα τελεστεί πανηγυρική Αναστάσιμη λειτουργία του Αγίου. Ώρα 18:30 ο παρακλητικός Κανών του Αγίου.

 

 

Παρασκευή 7/5 στις 7.00 μμ

η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορυδαλλού διοργανώνει Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: Η Ευρώπη μετά την πανδημία – Κοινωνία – Εργασία – Δικαιώματα και τις λύσεις που προτείνονται στο σχέδιο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ και αφορούν την καταπολέμηση της ανεργίας και την προστασία της εργασίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ομιλητές:

Κώστας Αρβανίτης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Έφη Αχτσιόγλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ- πρώην υπουργός Εργασίας

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην εκλογική περιφέρεια Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών

Μετάδοση

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά από την σελίδα του

Facebook ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ:

https://www.facebook.com/syrizapeiraia

Και από τα site Left.gr

 

 

Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαΐου 2021

στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά θα εορταστεί πανηγυρικά η Παναγία Βηματάρισσα. Σάββατο 8 Μαΐου, παραμονή της γιορτής, ώρα 7μμ, θα τελεστεί εσπερινός με αρτοκλασία, ώρα 22:30 παράκληση, ώρα 22 αγρυπνία. Κυριακή 9 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής το πρωΐ θεία Λειτουργία και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.

 

 

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαΐου 2021, εορτάζουν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, παρεκκλήσι των οποίων υπάρχει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά. Δευτέρα 10 Μαΐου, παραμονή της γιορτής, ώρα 18:30, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Τρίτη 11 Μαΐου, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.

 

10 comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *