ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ

Εκδηλώσεις από       23        Ιουλίου    2021

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 έως Παρασκευή 30/07 ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλείνει τον ΣΜΑ στο Σχιστό.

 

Τετάρτη 28/07 στις 10:00πμ, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ.

 

 

 

 

Πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων

«Βεάκειο 2021»

 

Πε 22 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ» του Leo-nard Gershe σε διασκευή-σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ με τους: Αναστάσιο Ροϊλό και Ερ-ριέτα Μανούρη. Συνεργάζεται η Πέμυ Ζούνη. Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης.

 

Πα 23 ΙΟΥΛΙΟΥ «THE 1821 – Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»

 

Σα 24 ΙΟΥΛΙΟΥ «THE 1821 – Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»

 

Κυ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ «THE 1821 – Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»

 

Δε 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ- MINOS EMI

 

Δε 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

 

Τρ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιε-ροκλή Μιχαηλίδη, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένο Ρώτα, Δημήτρη Πια-τά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κου-λούρη, Ντίνο Σπυρόπουλο, Χλόη Μάντζαρη. Τραγου-δάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι: Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.

 

Τε 28 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους: Άρη Σερβετάλη, Μαίρη Μηνά, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αιμιλιανό Σταματάκη, Γιώργο Ψυχογιό, Πάνο Βλάχο, Ζερόμ Καλουτά. Χορός: Νίκη Λάμη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Ιωάννα Λέκκα, Ματίνα Περ-γουδάκη, Άλκηστη Ζιρώ, Δανάη Μουτσοπούλου.

 

Πε 29 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους: Άρη Σερβετάλη, Μαίρη Μηνά, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Αιμιλιανό Σταματάκη, Γιώργο Ψυχογιό, Πάνο Βλάχο, Ζερόμ Καλουτά. Χορός: Νίκη Λάμη, Αναστασία Στυλιανίδη, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Ελίζα Σκολίδη, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Ιωάννα Λέκκα, Ματίνα Περγουδάκη, Άλκηστη Ζιρώ, Δανάη Μουτσοπούλου.

 

Σα 31 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΑ – Από το Μίσος στην Αγάπη». Musical βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και σε μουσική του Gerard Presgurvic. Συμμετέχουν: Νέοι καλλιτέχνες, η βραβευμένη Νεανική Χορωδία του Ωδείου Τερψιθέας, Ζων-τανή Ορχήστρα και Επαγγελματίες Χορευτές. Μουσική επιμέλεια: Γεωρ-γία Χατζημανωλάκη-Τσαγκάρη, Χορογραφίες: Γαβριέλα Ανυ-φαντάκη, Σκηνοθεσία: Μάνος Χατζηγεωργίου. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟ

 

Δε 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ» του Jean Poi-ret σε διασκευή – στίχους – σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη και μουσική σύνθεση Μαυρίκιου Μαυρικίου με τους: Λάκη Γαβαλά στον ρόλο του ΖΑΖΑ, Τάκη Μπινιάρη, Πέτρο Ξεκούκη, Μελίνα Μακρή, Γιάννη Χατζηγεωργίου, Τέτα Καμπουρέλη, Κωνσταντίνο Τσερκάκη. Συμμε-τέχει η Μαρία Ιωαννίδου.

 

Τρ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου με την Άννα Φόνσου. Τη συνοδεύουν επί σκηνής ο βαρύτονος Παύλος Πανταζόπουλος και ο πιανίστας Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Τε 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ «ΑΦΟΙ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Ο.Ε.» του Αλφρέντο Σανθόλ σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη με τους: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ελένη Βαϊτσου, Αντώνη Κρόμπα, Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, Αντιγόνη Ψυχράμη.

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να εντάσσει μοναδικές παραστάσεις στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ 21.00, «ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ», Θεατρική παράσταση της Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη .

 

24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΘΕΑΤΡΟ ‘’ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ’’ 21.00, «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» Θεατρική παράσταση του Ζαχαρία Ρόχα.

 

24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 21.00 «Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» Συναυλία με το συγκρότημα PAGAN

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ

 

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΕΤΑΑ για την υποβολή αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.(«Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και «Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021-2022).

Οι ενδιαφερόμενες υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά, στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr), μέχρι και την 3η Αυγούστου 2021 και ώρα 23:59.

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες και τρόπος οριστικοποίησης και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που εκδόθηκε και στις σχετικές οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr).

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

Κατ’ οίκον εμβολιασμοί σε συνεργασία

με τη 2Η ΔΥΠΕ Πειραιώς &Αιγαίου

 

Σε κατ’ οίκον εμβολιασμό αδύναμων κοινωνικών ομάδων, προχωρά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ). Παρά τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί, η επικινδυνότητα του ιού SARS-COV-2 αυξάνεται από την εύκολη μετάδοση. Γι’ αυτό το λόγο το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου ενεργοποιεί τη λίστα των ωφελούμενων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους.

Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.ι. Ρέντη βρίσκεται κοντά στους κοινωνικά αδύναμους δημότες του και με όλα τα μέσα που διαθέτει φροντίζει να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού τους προκειμένου να υποστηριχθεί η ανοσολογική τους προστασία έναντι της λοίμωξης. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Ερχόμαστε εμείς σε εσάς» ενισχύει το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο ομαλός εμβολιασμός τους.

Πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 213 2004 864/868/874.

 

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ»

 

Πέμπτη 22/07/21 «Η κληρονομιά» πρωταγωνιστούν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Πατεράκης. Ώρα έναρξης: 21:00

 

Δευτέρα 26/07/21 «Μια φορά και έναν καιρό»  παιδική παράσταση. Ώρα έναρξης: 21:00

 

Τρίτη 27/07/21 «Παράσταση Καραγκιόζη» από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου. Ώρα έναρξης: 21:00

 

 

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Κοινωφελής Επιχείρηση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ «Ιωάννης Καποδίστριας – Στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη». Μία παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Ένα οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαίου πολιτικού, με στάσεις στα σημαντικότερα γεγονότα και στις σημαντικότερες γυναικείες μορφές που συνάντησε στη διαδρομή του. Παίζουν: Θάνος Κοντογιώργης, Κωνσταντίνα Λάλλου, Σταυρούλα Καμνή (πιάνο), Κυριάκος Πέτρου (βιολί). Είσοδος ελεύθερη

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ «Ο κήπος» του Bruce Gooch. Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή; Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη.

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ «Το  ασχημόπαπο» του Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα διαχρονικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία, τη δύναμη να ξεπερνάς  τις δυσκολίες, να προχωράς  και να ξαναβρίσκεις την κρυμμένη δύναμη του εαυτού σου! Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα. Παίζουν: Ειρήνη Ευαγγελάτου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κωνσταντίνος Πλώτας, Φώτης Σπύρος και ένας παπαγάλος.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω». Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας. Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Μυριέλλα Κουρεντή.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: «Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεδερί-κο Γκαρθία Λόρκα. Μέσα από καταστάσεις κωμικές και τραγικές, μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας και πραγματικότητας αναζητούν τον έρω-τα. Του σώματος και της ψυχής. Και ψηλαφούν τη φύση του. Την αντοχή του πνεύματος σε αυτόν και της ανθρώπινης ψυχής. Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη. Παίζουν: Στράτος Σωπύλης, Μαρίνα Καμαλάκη, Καλλιόπη Τζερμάνη, Αρκαδία Ψάλτη, Καλλιόπη Τζερμάνη.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

εορτάζει η Αγία Μαρκέλλα και στον Ιερό, Μητροπολιτικό Ναό του Αγί-ου Κων/νου Πειραιά, οι Χιώτες Αττικοβοιωτίας «Ο ΚΟΡΑΗΣ» θα τιμήσουν πανηγυρικά την μνήμη της με ιερά θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

 

 

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

εορτάζει η Αγία και Ισαπόστολος Μαγδαληνή και στους ιερούς ναούς Αγίας Τριάδας και Αγίου Κων/νου Πειραιά, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία.

 

 

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021και ώρα 8.00 π.μ.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

στο Αγκίστρι Το πανέμορφο νησάκι  του Σαρωνικού

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ διοργανώνει ημερήσια χαλαρωτική εκδρομή στο Αγκίστρι για μπάνιο, ξεκούραση, καφέ και φαγητό.

Αναχώρηση ώρα 8:00 πρωΐ από το Λιμάνι του Πειραιά, μπροστά από την Περιφέρεια Πειραιά, Μεταξύ Πλατείας Καραϊσκάκη και Άγιο Σπυρίδωνα, με το πλοίο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. Στην Αίγινα θα αλλάξουμε πλοίο και θα συνεχίσουμε με το τοπικό.

Επιστροφή από Αγκίστρι στις 4:30μμ, με ολιγόωρη στάση στην Αίγινα για ένα καφέ και αγορά φιστικιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εκδρομή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι την Πέμπτη 22 Ιουλίου το πρωΐ, για να βγάλουμε εισιτήρια.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη άφιξή σας στο καράβι, το πολύ 8 παρά τέταρτο για να επιβιβαστούμε άνετα.

Με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, όσοι καθίσουν εντός της αιθούσης του πλοίου πρέπει να φορούν μάσκα, να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοησήσει, ή να έχουν κάνει πρόσφατο rapid test.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: και αγορά εισιτηρίων: 210 4223551, Γιάννη Κανατσέλη 6976228521.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΝΟ 18 ΕΥΡΩ

 

 

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, το βράδυ στις 9

στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιά, θα τελεστεί νυκτερινή θεία λειτουργία.

 

 

Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως Πειραιά. Κυριακή 25 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός, εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Δευτέρα 26 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής,  το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ώρα 9:30 το πρωΐ

στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιά, θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού, Νίκου Σκοπελίτη από τους οικείους του: την κόρη του Μαγδαληνή – Σοφία, την μητέρα του Μαγδαληνή, τα αδέλφια του Μαρία, Ξενοφών και Ελένη, την σύντροφό του Κική, που μας καλούν να προσέλθουμε και να ενώσουμε μαζί τους τις προς τον Κύριο προσευχές μας.

 

 

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής των Εγγλεζονησίων.

 

 

Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα Δραπετσώνας. Δευτέρα 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Τρίτη 27 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα Kερατσινίου. Δευτέρα 26 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Τρίτη 27 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός, πε-ριφορά της Ιεράς Εικόνας και Παράκληση.

 

 

Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

εορτάζει ο ιε-ρός Ναός της Αγίας Μαρίνας Καλλιπόλεως Πειραιά ΓΟΧ. Πέμπτη 29 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στις 7μμ, θα τελεστεί μέγας, αρχιερατικός, πανηγυρικός, εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Παρασκευή 30 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, ώρα 20μμ

στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής Πειραιά θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και αρτοκλασία για τον Άγιο Στέφανο τον πρωτομάρτυρα. Θα ακολουθήσει περιφορά της ιεράς εικόνας.

 

 

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος περιοχής Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά, επί της οδού Θηβών. Πέμπτη 5 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής στις 7μμ, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Παρασκευή 7 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος περιοχής Νέου Ικονίου Περάματος Πειραιά. Πέμπτη 5 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής στις 7μμ, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Παρασκευή 7 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Πολιούχου Μοσχάτου. Πέμπτη 5 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής στις 7μμ, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Παρασκευή 7 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7, μεθεόρτιος εσπερινός, περιφορά της ιεράς εικόνας και παράκληση.

 

 

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου Νίκαιας, επί της οδού Μπελογιάννη. Πέμπτη 26 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Παρασκευή 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία το πρωΐ και μεθεόρτιος εσπερινός στις 7 το απόγευμα, με παράκληση.

 

 

Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας. Πέμπτη 26 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία. Παρασκευή 27 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία το πρωΐ, μεθεόρτιος εσπερινός στις 7 το απόγευμα, με περιφορά της ιεράς εικόνας και παράκληση.

 

 

Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου ΓΟΧ, Σπάρτης και Πατρών Πειραιά. Παρασκευή 27 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Σάββατο 28 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

στον Ιερός Ναό Αγίου Γεωργίου ΓΟΧ Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Ψαρρών, στις 11 το βράδυ, θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, εν όψει της εορτής της 28 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει κέρασμα.

 

 

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη, Πολιούχου Ρέντη. Σάββατο 28 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής το απόγευμα στις 7 θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας. Κυριακή 29 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωί θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση.

 

 

Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. Κυριακή 29 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής, το απόγευμα, θα τελεστεί πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιεράς εικόνας, Δευτέρα 30 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής, το πρωΐ θα τελεστεί ιερά θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός με παράκληση.

 

 

Τρίτη 31 Αυγούστου και Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Πειραιά θα εορταστεί η γιορτή της Αγίας Δωδώνης, από τον Σύλλογο ΔΩΔΩΝΗ του Γιώργου Γκολέμη. Τρίτη 31 Αυγούστου το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Τετάρτη Σεπτεμβρίου το πρωΐ ιερά θεία λειτουργία.

 

 

Από τις 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2021

η «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει 4ήμερη Προσκυνηματική αεροπορική εκδρομή στη Ρόδο και τη Σύμη. Οι συμμετέχοντες θα προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές: Παναγίας Τσαμπίκας, Παναγίας Υψενής, Παναγίας Φιλερήμου, Παναγίας Παντανάσσης και στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο όπου βρέθηκε η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου. Επίσης θα βρεθούμε προσκυνητές και στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτου στη Σύμη. Θα ξεναγηθούμε ακόμη στα αξιοθέατα της Ρόδου και της Σύμης. Πληροφορίες: 210 4118646.

 

 

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Συνοδικής επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και της Υποεπιτροπής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διοργανώνει μεγαλειώδη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Πληροφορίες: 210 4118602

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *